Blog

24.06.2015 21:59

https://i.ytimg.com/vi/Kxhmc43pOMU/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=Kxhmc43pOMU

Dňa 6.9.2013 navštívil Prezident SR Ivan Gašparovič Humenné. Privítala ho primátorka mesta, poslankyňa NRSR a vtedy ešte poslankyňa VÚC - Jana Vaľová. Martin Daňo chcel stretnutie natočiť a položiť pár otázok - nedočkal sa. Zaistila ho polícia a držala v cele zaistenia až do času, kým Prezident SR opustil mesto Humenné.
------------------------------------
Polícia pri zákroku, predvedení a zaistení novinára Martina Daňa do cely zaistenia niekoľko-krát porušila zákon o Policajnom zbore. Videozáznam z policajného archívu
sme získali na základe žiadosti účastníka konania až po viac ako 3 mesiacoch!
Celý priebeh policajného zákroku zachytila kamera GINN, ale existoval aj druhý záznam, ktorý si po predvedení Martina Daňa na políciu vyhotovila polícia. Záznam sme získali na základe žiadosti účastníka konania a polícii trvalo viac ako tri mesiace, kým tento záznam poskytla. Tu je orginálny a nezostrihaný záznam tak, ako nám ho doručila polícia.
Článok 1: https://www.ginn.pro/news/zatkli-novinara
Článok 2: https://www.ginn.pro/news/gaspar-vyjad...
Novinár Martin Daňo utrpel aj zranenia a bol ošetrený.Na slobodu bol prepustený o pár hodín neskôr. (potom ako Prezident SR Ivan Gašparovič opustil Humenné)
Vyšetrovanie nezákonného zásahu polície proti novinárovi stále pokračuje. Minister vnútra Robert Kaliňák a Policajný prezident Tibor Gašpar stále MLČIA!
Dátum udalosti: 6.9.2013
Žiadosť o vydanie videozáznamu: 18.9.2013
Doručenie videozáznamu: 23.12.2013
------------------------------------
Ďakujeme, že podporujete GINN https://www.ginn.pro/podpora
------------------------------------
Produkcia a réžia: Martin Daňo
Účinkovali: Milan Demeter, Eva Jeľová, Mikuláš Piteľ, Martin Daňo
Hudba: Do You Really Want To Hurt Me
GINN.pro © 2013

24.06.2015 21:52

https://i.ytimg.com/vi/_PNaa3WhD9U/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=_PNaa3WhD9U

Zavádzanie verejnosti zo strany KR PZ Prešov zrejme pokračuje. Po škandalóznom zásahu počas minulotýždňovej návštevy prezidenta SR Ivana Gašparoviča u primátorky Humenného Jany Vaľovej sa pokúšajú presvedčiť, že to čo človek vidí na vlastné oči nie je pravda. Na štvrtý deň sme totiž dostali odpovede na naše otázky. Sú v rozpore so zákonom a tým čo je zreteľne vidno.
Uvádzame však aj prepis spornej časti incidentu ako sa odohral a ako ho na zázname jasne vidno. Novinár Martin Daňo zostáva pred dverami, ktoré agent Úradu pre ochranu ústavných činiteľov zatvorí kvôli súkromnému stretnutiu I. Gašparoviča a J. Vaľovej. Niekto ho zozadu búcha, otočí sa a vidí neznámeho poloplešatého muža v slnečných okuliaroch, tmavej bunde a oranžovej košeli.
------------------------------
Martin Daňo: „Čo sa ma dotýkate? Čo sa ma dotýkate?"
Neznámy v oranžovej košeli: „Stopnite kameru."
Martin Daňo: „Ukážte vaše číslo najprv, lebo pôjde na vás sťažnosť.
Neznámy v oranžovej košeli: „Nie vaše číslo. Vy mi ukážte preukaz."
Martin Daňo: My sme GINN. Choďte na internet.
Neznámy v oranžovej košeli: „Prosím?"
Martin Daňo: „Choďte na internet".
Neznámy v oranžovej košeli: „Novinársky preukaz."
Martin Daňo: „Náš novinársky preukaz? Môžete dostať akurát, najprv mi ukážte vaše číslo a potom sa ja budem identifikovať."
Neznámy v oranžovej košeli: „Schovajte tú kameru."
Prichádza ďalší starší šedivý muž v svetlej bunde a siaha na kameru: „Schovajte tú kameru. Vypnite to."
Martin Daňo: „To čo je toto? To čo vy robíte?"
Neznámy muž II: „Pán Daňo, čo vy robíte tu?"
------------------------------
KR PZ Prešov verzus zákon ? Zacitujme si Zákon o Policajnom zbore: „Policajt v občianskom odeve povinne preukazuje príslušnosť k Policajnému zboru pred začatím služobného zákroku ústnym vyhlásením a služobným preukazom alebo odznakom služby kriminálnej polície, alebo finančnej polície."
Je evidentné, že v Humennom sa tak nestalo. Ale KR PZ Prešov cez svoju hovorkyňu, ktorá podľa vlastných slov konzultovala odpovede s krajským policajným riaditeľom Dušanom Sabolom, je to evidentne jedno. Odpoveď na otázku, či považujú preukázanie sa policajtov v civile pred začatím zákroku za dostatočné, sme dostali až na štvrtý deň. Jednoslovné „Áno". Ale - najnovšie KR PZ Prešov tvrdí že priestory vraj neboli vyčlenené pre verejnosť. Nech pozeráme ktorúkoľvek nahrávku z ktorejkoľvek strany, nikde také upozornenie nevidno. Takže sa môžeme domnievať, že si ho na KR PZ vymysleli po celom incidente. Mimo reality je aj ďalšia odpoveď na otázku, či bol Martin Daňo v zmysle zákona poučený o svojich právach? Odpoveď polície: „V zmysle zákona o Policajnom zbore." Zákon o PZ však uvádza:
„Policajt je pri vykonávaní služobnej činnosti spojenej so zásahom do práv alebo slobôd osoby povinný túto osobu hneď, ako je to možné, poučiť o jej právach, ktoré sú ustanovené v tomto zákone alebo v inom všeobecne záväznom právnom predpise."
Hľadajte na nezostrihanom materiáli ako dlho chcete, nič také nenájdete. A načo vlastne pýtali policajti novinársky preukaz? Novinársky preukaz nie je preukazom totožnosti nie je ani právnym poriadkom regulovaný. Odpoveď KR PZ Prešov: „Pán Daňo bol vyzvaný k preukázaniu totožnosti, túto výzvu nerešpektoval a nakoľko sa označil za novinára, bol vyzvaný k predloženiu dokladu o tom, že je novinár." Zdá sa, že Zákon o Policajnom zbore v regióne Prešovského kraja jednoducho neplatí. Aj použitie hmatov a chvatov si policajti odsúhlasili.

24.06.2015 21:48

https://i.ytimg.com/vi/Janhf4as-W4/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=Janhf4as-W4

Záznam z kamery č. 2 - nezostrihaný:
Dňa 6.9.2013 navštívil Prezident Slovenskej republiky - Ivan Gašparovič mesto Humenné. Privítala ho primátorka, poslankyňa NRSR a členka mnohých výborov - Jana Vaľová.
Televíza JOJ zverejnila neobjektívnu správu, že "istý muž" a "údajný novinár" sa dobýjal ku Prezidentovi SR - tieto pochybné informácie čerpali od hovorkyne Policajného zboru.
Daňo sa ale nikde nedobýjal - slušne počkal príchodu Prezidenta SR Gašparoviča a spolu s primátorkou Janou Vaľovou ho nasledoval pokojne až ku jej kancelárii na 2. poschodí Mestkého úradu v Humennom - kde ho už nevpustili a zákaz vstupu agentom úradu pre ochranu ústavných činiteľov rešpektoval a zostal na chodbe, kde ho následne začali napádať neoznačení agenti. Teda boli tam dvaja "tajní agenti" - zrejme s úmyslom umelo vyprovokovať situáciu bez svedkov - vzhľadom ŠTBáci 80tych rokov minulého storočia.
Zdá sa, že situáciu vyhrotili umelo tak, že postupne Daˇan napádali a ničili techniku a odmietali sa transparentne identifikovať tak, aby mal možnosť ich preukazy vidieť a zistiť, či vôbec majú oprávnenie ho kontrolovať. Až po kriku a príchode svedkov boli agenti ochotní vytiahnuť svoje preukazy - aj to iba na extrémne krátky čas, kedy sa z nich nedalo čítať. Uvidíte, či verzia hovorkyne PZ je pravidvá alebo účelová s cieľom očistiť nezákonný zásah policajtov a tajných služieb.
----------------------
Privolaná hliadka polície neumožnila Martinovi Daňovi ani vybrať z vrecka PAS - na pokyn jedného z utajených agentov ho spútali a odviedli a z väzby pustili až potom, keď Prezident republiky Ivan Gašparovič opustil mesto Humenné. Policajný zásah bol tvrdý a neadekvátny. Daňo mal množstvo pomliaždenín a aktívny odpor nekládol. Bude to predmetom prešetrenia inšpekcie Ministerstva vnútra, prípadne trestného a civilnej žaloby.
---------------------
Tu je linka na TV JOJ: https://udalosti.noviny.sk/z-domova/06...
---------------------
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013

24.06.2015 21:43

https://lh5.googleusercontent.com/-fva6Ob8W1QY/UiwbkasFtgI/AAAAAAAAEL4/USNa7yjoOoI/s600-no/dano-gasparovic-incident.png

www.youtube.com/watch?v=ci4JqGIfw_U

Upozornenie: Toto je prvé video z kamery č. 1 - až na ďalšom videu kamery č. 2, ktorej záznam sme zrekonštruovali, uvidíte celý a nepretržitý priebeh toho čo sa dnes udialo. Možno príde ešte dnes, alebo v priebehu víkendu... pretože chceme zakomponovať aj vyjadrenie hovorkyne PZ a identifikovať všetkých aktérov.
----------------------
Pardon za zníženú kvalitu zvuku pre amatérsku kameru s nedobre upevneným mikrofónom.
----------------------
Dňa 6.9.2013 navštívil Prezident Slovenskj republiky - Ivan Gašparovič mesto Humenné. Privítala ho primátorka, poslankyňa NRSR a členka mnohých výborov - Jana Vaľová.
Televíza JOJ zverejnila neobjektívnu správu, že "istý muž" a "údajný novinár" sa dobíjal ku Prezidentovi SR - tieto pochybné informácie čerpali od hovorkyne Policajného zboru.
Daňo sa ale nikde nedobíjal - slušne počkal príchodu Prezidenta SR Gašparoviča a spolu s primátorkou Janou Vaľovou ho nasledoval pokojne až ku jej kancelárii na 2. poschodí Mestkého úradu v Humennom - kde ho nevpustili a zákaz vstupu agentom úradu pre ochranu ústavných činiteľov rešpektoval a zostal na chodbe, kde ho následne začal napádať neoznačný agenta, ku ktorému sa následne pripoji ďalší.
Teda boli tam dvaja tajní agenti s úmyslom umelo vyprovokovať situáciu bez svedkov - vzhľadom ŠTBáci pred 80tych rokov.
Situáciu vyhrotili umelo tak, že ma postupne napádali a ničili techniku a nechceli sa transparentne identifikovať aby som vedel, že majú oprávnenie ma kontrolovať. Až po kriku a príchode svedkov boli ochotní vytiahnuť svoje preukazy.
Všetko je natočené na nepretržitom zázname - toto čo zverejňujeme teraz je iba krátky úsek a nevidno - čo bolo predtým a čo potom - to budete môcť zhliadnuť na nasledujúcom videu od počiatku až dokedy ma nezatvorili do cely predbežného zadržania.
Uvidíte, či verzia hovorkyne PZ je pravidvá alebo účelová s cieľom očistiť nezákonný zásah policajtov a tajných služieb.
----------------------
Privolaná hliadka polície mi neumožnila ani vybrať z vrecka PAS - na pokyn jedného z utajených agentov ma spútali a odvietli a pustili, až keď Prezident opustil mesto Humenné.
Policajný zásah bol tvrdý a neadekvátny. Mám množstvo pomliaždenín a aktívny odpor som nekládol. Bude to predmetom prešetrenia inšpekcie Ministerstva vnútra, prípadne trestného
---------------------
Tu je linka na TV JOJ: https://udalosti.noviny.sk/z-domova/06...
---------------------
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013

24.06.2015 21:36

https://i.ytimg.com/vi/WsFsMMFDtWI/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=WsFsMMFDtWI

Prístup Prezidentskej kancelárie je od strany SMER-SD odlišný.
Podporte GINN v hľadaní pravdy https://www.ginn.pro/podpora
V stredu 10.9.2014 Úrad vlády obmedzil vstup novinára Martina Daňa do jeho budovy - vraj nemal novinársky preukaz. Keď sme následne dokázali, že novinársky preukaz nie je platný doklad totožnosti, o týždeń neskôr (17.9.2014) sme sa na zasadanie Úradu vlády vybrali znova a znova nás tam nevpustili - vraj si najprv treba podať žiadosť. GINN žiadosť podal - tá ale bola zamietnutá bez uvedenia dôvodov. Ešte predtým vraj nechali prejsť novinárov GINN bezpečnostnou previerkou - ale akou?, keď zákon taký postup nepripášťa. Vstup na Úrad vlády pre novinárov GINN svojvoľne zamietol hovorca Roberta Fica - nominant SMER-SD - Erik Tomáš - ten Erik, ktorý tak rád média zastrašuje silou svojho mecenáša (SMER-SD). GINN podáva žalobu na Najvyšší súd proti nezákonnému zásahu a obmedzeniu vstupu do vládnych budov.
Cesta k slobode je trnistá... Zakladateľ GINN M. Daňo je opakovane podrobovaný fyzickému násilu, zaisteniu a nezákonným zásahom zo strany polície - najmä ak sa na mieste nachádzajú predstavitelia strany SMER-SD.
Dňa 2.10.2014 sme sa išili pozrieť - aký prístup k slobodným médiam má Prezidentský palác. V ten deň nový Prezident Andrej Kiska slávnosten uvádzal do funkcie predsedníčku Najvyššieho súdu - Danielu Ševcovú, v ktorej spočívajú nádeje v nápravu súdnictva. Je to práve ona, v ktorej kompetenciii je súd, ktorý bude rozhodovať aj o žalobách GINN a Martina Daňa proti nezákonným zásahom proti novinárom.
Zdá sa, že zatiaľ čo Robert Fico novinárov obmedzuje, nezávislý Prezident Andrej Kiska sa ich nebojí! Martin Daňo mohol prísť a bez problémov nakrútiť celý priebeh slávnostnej ceremónie.
Ševcová (* 19. júl 1951, Nové Zámky) pre média povedala: "Musíme predovšetkým skrátiť prieťahy v súdnom konaní a myslím si, že je to prvoradou úlohou."
GINN a Martin Daňo sa domáhajú ochrany základných ľudských práv a slobôd už dlhší čas a veríme, že naše prípady budú prejednané včas.
Tu je rekapitulácia nazávažnejších zásahov proti slobode, ktoré sú predmetom konania Najvyššieho súdu:
---------------
Nezákonný zásah č. 1 (Dátum: 6.9.2013) - Prezidenta SR Ivan Gašparovič navštívil Humenné, Novinár Martin Daňo bol násilne zaistený a držaný na polícii až kým Prezident neopustil Humenné
---------------
Nezákonný zásah č. 2 (Dátum: 18.2.2014) Tlačová konferencia o zmenách v justícii, Prítomní boli preseda NR SR Pavol Paška a Minister spravodlivosť Tomáš Borec. Novinár Martin Daňo bol násilným spôsobom vyvedený z budovy Národnej rady bez uvedenia dôvodu.
---------------
Nezákonný zásah č. 3 (Dátum: 10.9.2014) Pravidelné zasadanie Úradu vlády SR, Prítomní boli predstavitelia vlády (SMER-SD). Policajti vykonštruovali útok na verejného činiteľa. Novinára M. Daňa následne fyzicky napadli a nezákonným spôsobom držali na polícii až do nočných hodín. Následne obmedzili vstup reportérom GINN na Úrad vlády.
---------------
Pokým dýcham, dúfam... (lat: Dum spīrō, spērō) GINN a občania, ktorí ho podporujú ešte dýchajú...
---------------
GINN nie je jediný postihnutý. Okrem Roberta Fica (SMER-SD) obmedzoval prácu novinárov aj ex-prezident Ivan Gašparovič, keď po zverejnení jeho brbptov už reportérku GINN do paláca nevpustil - vraj robí šaškárne (26. Január 2009)
---------------
GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Účinkovali: Andrej Kiska, Daniela Švecová, Martin Daňo, Marek Trubač, Ivan Gašparovič, Silvia Pňačková, Slávka Ďurišová, Tomáš Benedikovič, Ľuba Lesná, Janka Krescanko-Dibáková
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2014
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013, 2014

24.06.2015 21:23

https://i.ytimg.com/vi/ne0gUbUro8Q/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=ne0gUbUro8Q

Dňa 7.10.2014 nám zavolali z kriminálky - ďalšie trestné konanie je na svete. Tento raz pre údajne neoprávnene nakladanie s osobnými údajmi. GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Ďalšie trestné konanie proti novinárovi sa teda začalo... Kapitán Fica a chcel rýchlo vypočuť Martina Daňa vo veci podozrenia z neoprávneho nakladania s osobnými údajmi. Vraj telefonické predvolanie je rovnaké účinné ako písomné... Novinár M. Daňo (GINN) je podozrivý z toho, že zverenil tvár, dátum narodenia a bydlisko tajného príslušníka Úradu pre ochranu ústavných činiteľov
Pavla Dudáša, ktorý Daňa nezákonne zaistil s použitím donucovacích prostriedkov pri návšteve Prezidenta SR Ivana Gašparoviča v Humennom.
Tu je sporné video:
-------------------------
Svedok sa predvoláva spravidla poštou v dostatočnom predstihu.
Nie je vylúčené ani predvolanie iným spôsobom, napr. e-mailom,
ak sa o tom svedok dozvie. Pojem „riadne predvolanie“ nie je
v Trestnom poriadku (TP) definovaný a možno teda vychádzať z
rámcových ustanovení TP, že o riadne predvolanie pôjde výlučne,
ak sa svedok z predvolania včas a zrozumiteľne dozvie
kedy, kam a v akej veci sa má dostaviť, pričom súčasťou
je aj poučenie o následkoch nedostavenia sa
(napr. predvedenie políciou, poriadková pokuta a pod.)
Za istých okolností predvolanie možno okrem doručenia
prostredníctvom pošty doručiť aj osobne OČTK (§ 65 TP)
-------------------------
GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Účinkujú: Pavol Dudáš, kapitán Richard Fica, Martin Daňo
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2014
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013, 2014

24.06.2015 14:29
11.9.2013 00:00   Ladislav Bariak

BRATISLAVA - Porušila poslankyňa Jana Vaľová (Smer-SD) zákon alebo nie? Odpoveď na túto otázku sa zástupkyňa ľavičiarov tak skoro nedozvie. Postarali sa o to jej vlastní stranícki kolegovia.

Či poslankyňa Jana Vaľová porušila zákon, bude verejnosť vedieť najskôr v októbri.

Vaľová, ktorá v minulosti mala živnosť napríklad na veštenie, či vykladanie z kariet, čelí pred parlamentným výborom pre nezlučiteľnosť funkcií občianskemu podaniu, podľa ktorého mala byť živnostníčkou v čase, keď už sedela v parlamentnej lavici. To pritom zákon neumožňuje. Ona samotná to však odmieta.

„Niekto, kto toto tvrdí, by mal predložiť aj relevantné dôkazy. Inak môže ktokoľvek prísť a obviniť kohokoľvek, že niečo robil alebo vykonával,“ odkázala poslankyňa vládnej strany sťažovateľom.

Predseda výboru Miroslav Beblavý (SDKÚ-DS) pripomenul, že poslanci nemali v utorok rozhodovať o konečnom verdikte, ale len o prijatí podnetu na ďalšie konanie.

„Samotné konanie pritom začalo už zaslaním tohto podnetu. Rozhodujeme len o tom, či ho prijmeme alebo ho odmietneme ako nekvalifikovaný, nespĺňajúci zákonné podmienky,“ podotkol Beblavý počas rokovania výboru.

Na ktorej strane je však pravda sa verejnosť dozvie najskôr počas októbrovej schôdze. Práve na vtedy totiž výbor hlasmi poslancov Smeru-SD odhlasoval, že sa bude týmto podnetom ďalej zaoberať. Dôvodom má byť snaha o podrobnejšie zoznámenie sa s celým prípadom.

Vládni zákonodarcovia tak nevypočuli hlasy opozičných kolegov, ktorí chceli pokračovať v konaní. Tí neskrývali nesúhlas s počínaním socialistov.

„Opozícia s prerušením rokovania nesúhlasila. Súhlasím s tým, že si potrebujeme preštudovať vecné podklady, ale to by sa malo diať práve v tomto konaní,“ podotkol Beblavý.

Počínanie poslancov Smeru-SD sa tak začína podobať na nedávny prípad, keď rovnaký výbor mal rozhodnúť o možnom porušení zákona zo strany predsedu parlamentu Pavla Pašku.

V jeho prípade mal výbor rozhodnúť, či účinkovaním v televíznom spote robil alebo nerobil reklamu spravodajskej televízie TA3. Skôr než mohol ale výbor v tejto veci rozhodnúť, zástupcovia ľavičiarov svojim hlasovaním zhodili podanie zo stola.

aktualne.atlas.sk/smer-zatial-vesticu-valovu-pri-moznom-poruseni-zakona-podrzal-opozicia-tomu-nerozumie/slovensko/politika/

24.06.2015 14:21

https://i.ytimg.com/vi/K9jdMuEHUn0/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=K9jdMuEHUn0

Tak aj o tomto bol nečakaný prejav primátorky Humenného a poslankyne Smeru Jany Vaľovej, ktorá si počas miestneho jarmoku vzala slovo. V dobrej nálade povedala viac, ako by prekvapení Humenčania čakali. Však posúďte sami.

24.06.2015 14:08

https://i.ytimg.com/vi/Qh4iEljH0rE/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=Qh4iEljH0rE

Martin Daňo ohlásil dňa 21.9.2014 kandidatúru na post primátora Mesta Humenné v komunálnych voľbách 2014. Súd ju však expresne zrušil. Prečo?
Podporte GINN v hľadaní pravdy https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Dňa 10.10.2014 GINN navštívli mesto Humenné, aby zozbieral dôkazy a opýtal sa na okolnosti záhadného zrušenia kandidatúry Martina Daňa. Získali sme fotokópie súdnych spisov aj zápisnic zo zasadania mestskej volebnej komisie (MVK).
Objavili sa pochybnosti o vlastnoručnom podpise Martina Daňa na listine, kde vyhlásil, že súhlasi s kandidatúrou - údajne sa jedná o kópiu listiny a jeho podpis nie je "vlastnoručný". Nikto ho však nevyzval na to, aby túto pochybnosť odstránil, alebo sa k veci vyjadril.
Dňa 30.9.2014 MVK rozhodla väčšinovým hlasovaním (1 bol proti - prednostak MSÚ Bartko), že súhlasí s tým, aby Martin Daňo mohol kandidovať a vydali rozhodnutie o registrácii do volieb na Primátora mesta. V komisii bol aj zástupca strany "Robíme to predti / SF", ktorú založila dnes už neúspešná politička Zuzana Martináková.
Dňa 2.10.2014 o 10:30 podala na Okresný súd Humenné návrh na zrušenie registrácie M. Daňa členka strany "Robíme to pre deti / SF", ktorá je súčasťou koalície strán, ktoré do komunálnych volieb podporujú súčasnú primátorku mesta a bývalú vešticu Janu Vaľovú (SMER-SD) - Ľubica Burešová. Tá len nedávno získala mimoriadne atraktívnu pracovnú pozíciu na mestkom úrade - stala sa vedúca odboru školstva.
Súd návrh preskúmal, splnomocnil vyššiu súdnu úradnícku aby nahliadla do volebných spisov a tá zvláštnym spôsobom (pohľadom) zistlia, že sa zrejme jedná o kópiu vyhlásenia kandidáta a súd iba za pár hodín, v rovnaký deň, keď návrh bol podaný, rozhodol, že ruší registráciu Martina Daňa v komunálnych voľbách 2014. Proti rozhodnutiu súdu sa nedá odvolať!
Zdá sa, že v Humennom sa začínajú diať čudné veci... Žeby na pomoc primátorke prišli aj nadprirodzené sily :-)
-------------------------
Každá forma mágie znamená obrátiť sa k diablovi.
Gabriele Amorth, rímskokatolícky kňaz a najznámejší, žijúci exorcista (*1925, Modena, Taliansko)
-------------------------
GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Účinkovali: Ľubica Burešová (vedúca odboru školstva, politická strana Robíme to pre deti, Slobodné fórum), Jana Vaľová, Martin Daňo
Miesto: Mestský úrad Humenné
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2014
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013, 2014

24.06.2015 14:05

https://i.ytimg.com/vi/FILyjrEvEKo/0.jpg

www.youtube.com/watch?v=FILyjrEvEKo

Výbor NRSR pre nezlúčiteľnosť funkcií prerokoval dňa 22.10.2013 podnet novinárov GINN proti Jane Vaľovej. Zákon mala porušiť tým, že podnikala v čase, kedy už vykonávala funkciu poslankyne.
--------------------
GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
--------------------
Poslanci vládnej strany SMER-SD majú vo výbore väčšinu. (z 15 členov výboru je 8 zo SMER-SD) Prerokovanie podnetu proti členke strany zamietli
a neumožnili sa vyjadriť účastnikom konania, ktorí podnet na Janu Vaľovú podali. Martin Daňo a Lenka Dale z GINN museli mlčať!
Osem poslancov SMER-SD zákonne, resp. "v súlade so zákonom" zahlasovalo proti tomu, aby Martin Daňo a Lenka Dale (GINN) mohli vystúpiť a vyjadriť sa pred výborom.
Jana Vaľová túto možnosť mala! Aka je teda rovnosť pred zákonom? Poslanec Branislav Škripek sa vyjadril, že SMERáci dodržali strannícku disciplínu, čo vraj nie je nepochopiteľné. Nepochopiteľné však je, že občania naďalej slepo tolerujú svojvôľu a aroganciu moci vládnej strany SMER-SD.
--------------------
Demokracia sa ľahko môže stať vládou darebákov.
Edmund Burke, írsky filozof a politik, * 1729 -- † 1797
-------------------
Podľa Beblavého Smer-SD bráni začatiu konaní voči vlastným poslancom, hoci tieto konania ešte neznamenajú, že sú skutočne vinní. Vaľova podľa Beblavého porušila zákon, keďže bola štatutárkou spoločnosti s ručením obmedzením v čase, kedy bola poslankyňou a to aj napriek tomu, že činnosť pozastavila. Zdôraznil, že všetci verejní funkcionári sa do 30 dní od nástupu do funkcie musia vzdať účasti v štatutárnych orgánoch spoločností.
--------------------
Séria: Kauza Gorila, Megalodon, 2013, Slovensko, Slovakia
--------------------
Produkcia a réžia: Martin Daňo
Účinkovali: Miroslav Beblavý, Oto Brixi, Peter Fitz, Milan Géci, Monika Gibalová, Pavol Goga, Ján Mičovský, Oľga Nachtmannová, Peter Osuský, Alojz Přidal, Róbert Puci, Viera Šedivcová, Branislav Škripek, Iveta Lišková, Zsolt Simon, Jana Vaľová, Lenka Dale, Martin Daňo
Hudba: Ocean Floor
GINN.pro © 2013

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>