Blog

19.10.2015 20:07

Daniel Čech, generálny riaditeľ

Ing. Daniel Čech

Daniel Čech sa stal generálny riaditeľ sekcie daňovej a colnej - druhý najsilnejši muž vo Finančnej správe?!

Celý článok o Danielovi Čechovi nájdete tu

Základné údaje:

  • 9. platová trieda
  • funkčný plat 848,00 €
  • prídavok za výsluhu rokov 305,50 €
  • hodnostný príplatok 111,50 €
  • príplatok za riadenie 506,50 €
  • osobný príplatok 985,50 €
  • Spolu: 2.757 EUR

Pri vzniku služobného pomeru bola menovanému započítaná odborná prax nasledovne:

 
  • Od. 16. 3 1997 do 14.6.2012 pracoval v spoločnosti MAKRO spol. s.r.o. na pozíciách ako obchodný zástupca, konateľ spoločnosti, obchodný riaditeľ, generálny riaditeľ, spolu v rozsahu 15 rokov a 95 dní.
  • Od 15.6.2012 pracoval na Finančnom riaditeľstve SR v dočasnej štátnej službe ako kontrolór. Kontrolórom bol 7 dní.
  • 22.6.2012 bol vymenovaný do funkcie generálneho riaditeľa sekcie spolu 122 dní

Do doby započítateľnej praxe rozhodnej na určenie percentuálneho podielu za výsluhu rokov sa menovanému započítalo 15 rokov a 217 dní (t.j. 36% podľa § 81 ods. 2 písm. g) zákona o štátnej službe colníkov).Keďže menovaný má funkčný plat € 848, jeho prídavok za výsluhu rokov je potom € 305,50.


Pri vzniku služobného pomeru bol Ing. Daniel Čech vymenovaný do funkcie nadporučík.

V súlade s príslušným ustanovením § 26 zákona č. 200/1998 Z. z. mu vzhľadom k významnosti jeho funkcie bola prepožičaná hodnosť plukovník od 15.10.2012.

  • Člen Riadiaceho výboru projektu centrálneho elektronického priečinka pre medzinárodný obchod a súvisiace procesy od 21.11.2012
  • Člen Riadiaceho výboru projektu zavedenia systému tlače kontrolných známok v štátnej tlačiarni od 12.12. 2012
  • Člen Riadiaceho výboru projektu žrebovania pokladničných dokladov z elektronických registračných pokladníc (ERP) od 01.02.2013

 

Ako sa stal Generálnym riaditeľom

 

Reportérka Lenka Dale položila Danielovi Čechovi otázky, ktoré mali verejnosti objasniť, ako sa je možné stať generálnym riaditeľom iba za 7 dní odo dňa nastúpenia do štátnej služby a či e na výkon riaditeľa colníkov potrebný aj základný colný kurz (ZCK). Odpovede Daniel Čecha sú neuspokojivé.

 

Ing. Danielovi Čechovi z uvedených členstiev v riadiacich výboroch neplynie žiadny ďalší príjem.

Daniel Čech v Makro sro

Na videozázname (od 19. sekudny po 40. sekundu) môžete vidieť Daniela Čecha a jeho otca Pavla Čecha pri hasení požiaru.

Spracoval: Martin Daňo / GINN

Kľúčové slová: generál, plukovník, chorvátsky grob, danko, dano, čech, daňová kobra, dane, financie, makro, slovimpera

www.ginn.press/news/daniel-cech?seid=GBLLCDBBACH4MB8

19.10.2015 19:48

softwarový inžinier, prezident finančnej správy, riaditeľ, úspešný obchodník

Imrecze absolvoval v rokoch 1990 až 1995 Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Neskôr pôsobil vo viacerých pozíciách v spoločnostiach Oracle a T-Mobile, od roku 2006 pôsobil v spoločnosti SAP, potom sa stal prezident finančnej správy.

 

2006: Udržím rasť výnosov z predaja softvéru

V spoločnosti SAP pôsobil Imrecze od 15. februára 2006. Vo vedení obchodu SAP Slovensko sa udiali zmeny. Na pozíciu riaditeľa pre obchod a marketing nastúpil vo februári 2006 František Imrecze (33). Stal sa nástupcom Petra Mandu (36), ktorý pôsobil v spoločnosti SAP od začiatku jej pôsobenia na slovenskom trhu.

V roku 2006 Imrecze vyhlásil: "Od Petra Mandu preberám riadenie organizácie, ktorej sa podarilo kontinuálne zlepšovať pozíciu SAP na slovenskom trhu a v roku 2005 dosiahnuť historicky najlepší výsledok vo výnosoch za predaj softvérových licencií a produktov. Jedným z mojich kľúčových cieľov je zabezpečenie dlhodobo udržateľného rastu výnosov z predaja softvéru. Tento cieľ sa budem snažiť dosiahnuť zmenou obchodného modelu v segmente malých a stredných firiem a podporou predaja našich produktov prostredníctvom partnerskej siete SAP. Som presvedčený, že v mojej pozícii budem môcť spojiť skúsenosti z riadenia predajných aktivít dynamického prostredia mobilného operátora, ako aj predchádzajúce skúsenosti z IT oblasti“.

Od marca 2008 ďalej Imrecze pôsobil v spoločnosti SAP Slovensko ako obchodný riaditeľ pre Českú a Slovenskú republiku pre segment veľkých zákazníkov a od marca 2009 ako obchodný riaditeľ pre strategické odvetvia na úrovni SAP stredná a východná Európa.

2010: Generálny riaditeľ SAP pre Slovensko

Od januára 2010 bol generálnym riaditeľom SAPu.

V novej pozícii bude František Imrecze svoje aktivity sústrediť najmä na rozšírenie spolupráce s najväčšími zákazníkmi SAP na Slovensku, ako aj na presadzovanie riešení SAP na trhu malých a stredných podnikov.

„František Imrecze hral kľúčovú rolu vo formovaní našej obchodnej stratégie v týchto neľahkých časoch a bol veľkým prínosom pre posilnenie strategických partnerstiev na Slovensku. Je pre mňa veľkým potešením oznámiť jeho menovanie do pozície generálneho riaditeľa pre Slovensko a pokračovať tým v posilňovaní manažment tímu SAP v strednej a východnej Európe,“ hovorí Manfred Joseph, generálny riaditeľ SAP pre strednú a východnú Európu.

František Imrecze nastupuje na post riaditeľa po Milanovi Hánovi, ktorý viedol spoločnosť jedenásť rokov a rozhodol sa pokračovať vo svojej profesionálnej kariére mimo SAP. V záujme kontinuity spolupráce so zákazníkmi a partnermi Milan Hán a František Imrecze momentálne pracujú na hladkom presune kompetencií.

2012: František Imrecze odchádza zo SAP na vlastnú žiadosť

9. mája 2012 - František Imrecze skončil vo funkcii generálneho riaditeľa SAP Slovensko.

Zo spoločnosti odišiel na vlastnú žiadosť. Vedením SAP Slovensko bol dočasne poverený Roman Knap, doterajší Ecosystem and Channel Director, Central & Eastern Europe.

„Počas šiestich rokov v SAP som mal česť pracovať pre jednu z najúspešnejších spoločností sveta, ktorá je globálnym lídrom v oblasti podnikových informačných technológií a neustále prináša nové inovácie a trendy, ktoré ovplyvňujú celý IT sektor. Zároveň som mal možnosť spolupracovať s mnohými špičkovými odborníkmi aj výnimočnými osobnosťami a tak svoje pôsobenie v SAP Slovensko vnímam ako pozitívnu a obohacujúcu etapu v mojej kariére. Teraz som sa rozhodol prijať novú výzvu a vedeniu SAP aj všetkým kolegom, zákazníkom a partnerom SAP sa chcem poďakovať za prejavenú dôveru a do budúcnosti im zaželať veľa úspechov,“ skonštatoval František Imrecze.

Jeho nadriadený, Manfred Joseph, Managing Director SAP Central & Eastern Europe, sa o ňom vyjadril takto: „Chcel by som Františkovi Imreczemu poďakovať za prácu pre SAP. Pod jeho vedením sa SAP Slovensko etablovalo ako rešpektovaná a plnohodnotná súčasť globálneho sveta SAP. S poľutovaním som prijal informáciu o jeho odchode z našej spoločnosti, chápem však jeho rozhodnutie zareagovať na nové profesné výzvy a želám mu veľa pracovných aj osobných úspechov,“

2012: Prezident Finančnej správy

Ako prezident finančnej správy riadi viac ako 9 tisíc colníkov a daňových úradníkov. Do funkcie nastúpil dňa 9.5.2012.

prezident finančnej správy - 11. platová trieda

Ing. František Imrecze má určený osobný plat vo výške 4000,00 € mesačne.

  • Člen krízového štábu Ministerstva financií Slovenskej republiky od 21.05.2012
  • Člen Riadiaceho výboru projektu žrebovania pokladničných dokladov z elektronických registračných pokladníc od 01.02.2013
  • Služobný úrad nemá vedomosť o tom, že Ing. František Imrecze vykonáva aj iné funkcie, resp. nominácie v radách a komisiách. Štátny zamestnanec má okrem iných povinností a obmedzení uvedených v zákone č. 400/2009 Z. z. v § 61 ods. 2 písm. c) zákona č. 400/2009 Z. z. zákaz byť členom riadiacich, kontrolných alebo dozorných orgánov právnických osôb.

Toto obmedzenie sa nevzťahuje okrem iného aj na štátneho zamestnanca, s ktorého členstvom v riadiacom, kontrolnom alebo dozornom orgáne právnickej osoby vysloví služobný úrad predchádzajúci písomný súhlas avšak štátny zamestnanec nemôže od tejto právnickej osoby poberať odmenu, iný príjem alebo ďalšiu výhodu.

Zlaté číslo prezidenta

Dňa 10.5.2012, iba deň po nástupe do funkcie Prezidenta, mu bolo pridelené zlaté telefonické číslo, čo daňových poplatníkov stálo 597 EUR. Podľa tlačového vyhlásenia Finančnej správy k plytvaniu nedošlo, suma za zlaté číslo bola údajne stornovaná (bola poskytnutá zľava) - doklady však nepredložili.

Poskytnutie zľavy (ak by to aj bola pravda) je však zásadný bod tejto záležitosti - ak bola poskytnutá zľava, prečo ju Imrecze neodmietol a radšej túto zľavu nepremietol napríklad na spotrebu hovorného (telefonáty). Ak je to ekonóm a hospodár a vystupuje v záujme dobra verejnosti, štát by tak určite ušetril. Je to rovnaká situácia ako keby napriklad pri dodavke minerálok pre Finačnú správu dodávateľ priniesol dar za odber vody - napr. fľašu champagne - tak tento dar treba odmietnúť a žiadať v jeho hodnoteradšej viac mináralok. A hlavne je otazka stale ta ista: Na čo je štátnemu úradníkovi zlaté telefonické číslo?

Video o zlatom čísle

Bločková lotéria

V Februári 2013 sa Imrecze stal členom riadiaceho výboru pre zavedenielotérie pokladničných dokladov z ERP, tzv. bločkovej lotérii. Tento systém zatiaľ existuje na Taiwane, kde sa prevádzku lotérie používa systém SYBASE IQ, ktorý v roku 2010 nadobudla spolčonosť SAP - je teda pravdepodobné, že aj poslanie Ing. Františka Imreczeho vo finančnej správe je práve implmentácia tohto systému v lotérii na Slovensku. Proti zavedeniu bločkovej lotérie na Slovensku sa následne spustili diskusie aj na rôznych sociálnych sieťach.

Blízke osoby

Jeho blízky spolupracovník je Ing. Daniel Čech - generálny riaditeľ pre správu daní a ciel. Ing.Daniel Čech sa narodil v roku 1978, v roku 2012 tiež ukončil pôsobenie v súkromnej podnikateľskej sfére a nastúpil na post generálneho riaditeľa Finančnej správy. Následne mu štát dočasne udelil titul "plukovník" za čo mu prislúcha aj mzdový príplatok. Na titul plukovník sa riadnym spôsobom musí riadnym postupom čakať aj viac ako 21 rokov - Ing. Daniel Čech ho získal hneď. Titul sám o sebe budí pocit vysokej spoločenskej hodnoty, je preto zvláštne, že na Slovensku ho ľahkovážne udeľujú ľuďom, ktorých nikto nepozná, nie sú známe ich pracovné výsledky ani práca a pre štát nikdy nepracovali. Od roku 1.2.2013 je tiež členom riadiaceho výboru pre zavedenie lotérie pokladničných dokladov z ERP, tzv. bločkovej lotérii.

Spracoval: Martin Daňo / GINN

Autor: Martin DAŇO

Kľúčové slová: Fero Imrecze, SAP, SYBAE, lotéria, informačný systém, štát, verejné obstarávanie, Gorila, Megalodon

www.ginn.press/news/frantisek-imrecze?seid=GBLLCDBBACH4MB8

19.10.2015 19:22
 

Dátum: 18.10.2015, o 12:45h, Autor: Lenka Dale

Banková slepota: Cez účet zaniknutej schránkovej firmy stále tečú milióny! (aj z daní občanov). Aký je slovenský boj proti praniu špinavých peňazí v praxi?

Kto disponuje s peniazmi schránkových firiem? Vieme!

 

Matúš Gémeš AKMG / Ministerstvo vnútra - zmluva za 40 milińov EUR.
 

Poznáte to - schránková firma kúpila pohľadávku Vodohospodárskej výstavby a dostane od štátu 10 miliónov. Schránková firma sa dohodla na mimosúdnom vyrovnaní s Telekomom (bývalé Slovenské Telekomunikácie) a dostane 30 miliónov eur. Nemocnicu v Topoľčanoch získala do prenájmu na 15 rokov za smiešnu sumu firma fitness trénera, ktorá patrí schránkovej firme…

Všetky príklady sú skutočnosťou. A všetky spája fakt, že peniaze získavajú schránkové firmy. Firmy, ktoré sa vyhnú daňovej povinnosti a nikto ani nevie, kto peniaze a ekonomický vplyv s nimi naozaj dostal.

Lenže stop! Zistili sme meno človeka, ktorý prípady vyššie - a je to len omrvinka zo získaného schránkového kolotoča - spája. Je to podnikateľ Dušan Miškolci z Trenčína. Dušan Miškolci je muž, ktorý disponuje s účtami schránkových firiem na Slovensku! Na tieto účty sa prevádzajú peniaze zo zahraničných účtov schránok a vzápätí sa preposielajú ďalej…

 

Národná kriminálna agentúra prešetruje podozrivé bankové operácie, Disponent Dušan Miškoci, ALLMOND LLC

 

Schránkové firmy Allmond LLC - z amerického štátu Kentucky či ďalšia americká schránková firma Miracom LLC - majú účty aj na Slovensku. Dušan Miškolci je ten, kto disponuje s ich účtami. “To idem okamžite riešiť s bankou,” reagoval Dušan Miškolci, keď sme sa ho na jeho podnikanie pýtali… A my sa nečudujeme, že nereagoval k veci… Že svoje podnikanie nevysvetlil - ono totiž cez tieto účty pretekajú peniaze aj ďalších známych schránkových firiem, napríklad Candelar Limited, Tradeform Finance Limited, Labastrex Services limited…

“Nič vám nepoviem!” uviedol Dušan Miškolci.

R. Kaliňák - bojovník proti schránkam - dáva 40 miliónov EUR advokátovi, ktorý berie peniaze od schránkových firiem!

21.1.2015 odoslaná suma 200 000 eur na účet spoločnosti Equity Holding a.s., disponent na účte Mgr. Matúš Gémeš.

 

Schránkové firmy a pranie peňazí. Už aj neexistujúce firmy si medzi sebou posielajú peniaze - občas aj darujú

 

Výpis z účtu schránkovej firmy ALLMOND LLC - disponent Dušan Miškolci (zdroj NAKA - PZ SR)


Matúš Gémeš - prominentný advokát, alebo "čistič"?

Matúš Gémeš je advokát z Banskej Bystrice (advokátska kanceláriaAKMG), ktorému sa mimoriadne dobre darí počas tohto volebného obdobia. Kým predtým nebol pri štátnych zákazkách úspešný, v tomto volebnom období má od štátu zmluvy za 44.861.111 EUR (štyridsaťštyri miliónov EUR). Údaje nájdete v Datanest Aliancie Fair Play.

 

Matúšovi Gémešovi sa darí hlavne za vlády SMER-SD - od Kalináka dostal zmluvu na 40 miliónov EUR! Pracoval aj pre Letisko Bratislava, Košický samosprávny kraj a iné

 

40 000 000 eur je suma, ktorú mu odklepol v rámcovej zmluve za poskytnutie právnych služieb počas 4 rokov rezort Róberta Kaliňáka.

Advokát Gémeš je zároveň disponentom účtu firmy, ktorá je platená z účtu schránkovej firmy. Nehovoriac o tom, že od ďalšej schránkovej firmy prijala jeho AK ďalších 200 000 eur.

“Nič vám nepoviem, napíšte čo chcete, je mi to jedno,” uviedol advokát Gémeš na otázku či môže vysvetliť jeho vzťah ku schránkovým firmám a prečo od nich berie peniaze. Pripomenuli sme mu, že pracuje pre Ministerstvo vnútra a to bojuje proti praniu špinavých peňazí cez schránkové firmy… Ostal chvíľu ticho, ale na záver skonštatoval: “Nič nepoviem.” Rezort ministra Kaliňáka, ktorý bojuje proti schránkam, teda uzatvoril zmluvu na právne služby za 40 000 000 eur s človekom, ktorý vykonáva aktivity v prospech schránkových firiem a nevie to ani vysvetliť! Reakciu ministra Kaliňáka očakávame v pondelok.

Kaliňák a jeho spôsoby hodné boľševika: '“Pochybujem že ste novinárka, klamete!”

Ministra vnútra Roberta Kaliňáka sme totiž kontaktovali včera (v sobotu ráno) telefonicky, ide o vážny problém súvisiaci so zločinom.

Lenže - minister nereagoval ako minister. “Pošlite otázky, komunikačné oddelenie MV a oni vám odpovedia” Teda najskôr v pondelok. A minister sa nepýta, nemá záujem o problém, on útočí: “Pani Dale, vy ste v živote nenapísali pravdu. Všetko si vymýšľate. Viete akú máte povesť? Klamali ste v mojom prípade. Pochybujem, či vy ste vôbec novinárka. Článok na webe nie je novinár...” Ach jaj, komunistická mentalita ministra Kaliňáka…. Otázky povesti novinárov, ministra, ani premiéra nás nezaujímajú. Ani jeho veľmi trápny pokus o zhadzovanie kompetencie autorky tohto článku. Typická boľševická metóda nehodná 21. storočia a verejného funkcionára. Na rozdiel od politikov pracujeme s faktami. Zaujíma nás advokát Gemeš a 40 miliónov odklepnutých Kaliňákovým rezortom. Zaujíma nás, prečo minister bojujúci proti schránkam pri telefonáte nereaguje so záujmom o vec, ale nezmyselne útočí… Uuuups, minister Kaliňák je nervózny...

Telefonát: Robert Kaliňák (SMER-SD) a Lenka Dale (GINN) zo 17.10.2015

 

Banková slepota: Schránková firma zrušená, ale cez účet aktívne obchoduje...

 

Bankové transakcie medzi schránkovými firmami preveruje NAKA / tu je yoynam niektorých z nich. ALLMOND LLC, Longstand LLD, Matúš Gemeš, Dušan Miškolci

 

Výpis z účtu schránkovej firmy ALLMOND LLC - disponent Dušan Miškolci (zdroj: NAKA - PZ SR)

  • 15.4.2015 bola prijatá bezhotovostná platba z podnikateľského účtu Longstand Invest LLC v sume 500 000 eur, pričom v popise platby je uvedené zmluva.
  • 16.4.2015 bola odoslaná suma 500 000 eur na účet na slovenský účet MIRACOM LLC, Vermont, USA - disponent Dušan Miškolci

Tak toto je poriadny problém! Nielen v systéme, ktorý sa ukazuje a síce, že jedna schránková firma posiela peniaze druhej schránkovej firme a tá následne ďalšej, pričom disponentom je rovnaká osoba - Dušan Miškolci. Problém je, že podľa našich zistení spoločnosť MIRACOM neexistuje! Ale Dušan Miškolci jej veselo posiela peniaze… Nielen túto jednu platbu, oveľa viac...

“Nič nepoviem, vybavím si to s bankou,” reagoval zasa Dušan Miškolci. Ale to nestačí… Ako je možné, že peniaze prichádzajú na podnikateľský účet spoločnosti, ktorá neexistuje? A odchádzajú ďalej… Uuuups.

Ako banky kontrolujú firmy, ktoré u nich majú účty?

“Banka pri overovaní údajov a podkladov od klientov postupuje podľa interných pravidiel a verejne dostupných databáz. Platí, že klient by mal informovať banku pri zmenách,” uviedla hovorkyňa ČSOB Zuzana Eliášová a v tomto duchu sa niesli aj odpovede ďalších bánk.

Slovenská banková asociácia uviedla, že na túto otázku nevie reagovať.

Národná banka Slovenska má na starosti dohľad nad finančným trhom. Ako hodnotí, že evidentne banky nezvládajú kontrolu existencie firiem a účtov?

“Dohľad NBS je podľa zákona o dohľade neverejný a preto NBS nemôže poskytovať informácie o výsledkoch dohľadu.” - uviedla hovorkyňa NBS Martina Solčányiová.

Boj proti praniu špinavých peňazí má teda evidentne vážnu dieru.

Dušan Miškolci z Trenčína mal zatiaľ šťastie. Bez záujmu bánk či zásahu polície tu robí biznis medzi schránkovými firmami, ešte aj neexistujúcimi… Lenže teraz má problém. Vyrobili sme mu ho. Zverejnili sme, čo malo ostať utajené. A sledujeme reakcie kompetentných. Boj proti schránkovým firmám je predsa prioritou politikov - na riešenie tlačí aj EÚ. Minister Kaliňák bude musieť prestať s podivuhodne nervóznymi reakciami a nanič útokmi, ale zaujať postoj. Schránky - to sú živí ľudia za nimi... Častokrát sa cez ne skorumpovane zo štátnych peňazí spätne financuje politika… Odhalili sme totožnosť disponenta účtov Dušana Miškolciho a jeho praktiky. Odhalili sme postoj ministra vnútra SR R. Kaliňáka a dieru v bankovom systéme. Pranie špinavých peňazí je zločin. Pokračujeme ďalšími podrobnosťami na budúci týždeň!


Dátum: 18.10.2015, o 12:45h, Autor: Lenka Dale


Súvisiace informácie

Reakcia Matúša Gemeša na žiadosť o vyjadrenie k bankovým transakciám:

 

Matúš Gémeš, AKMG, špinavé peniaze, reakcia
 
 

 

19.10.2015 12:18

 

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Zdroj: SITA, wikipedia.com
 
Druhý najmocnejší človek sveta, Vladimír Putin, zahýbal svojej manželke a bil ju. Aspoň to tvrdia vo svojich spisoch východonemecké spravodajské služby BND.

Bývalý ruský prezident Vladimír Putin pracoval v rokoch 1985 - 1990 v Drážďanoch pre KGB. Usilovne študoval nemecký jazyk, rád popíjal Radeberger v bare "Am Thor" (Na Bráne) a bol členom rybárskeho klubu. Vášeň pre rybárčinu mu ostala doteraz. Informácie o Putinovi, šéfovi KGB v Drážďanoch, zbierala tlmočníčka jeho manželky, ktorá však bola nastrčený tajný agent. Navštevovala ju v byte na na treťom poschodí na 101 Raderbergerstrasse .

Dokumenty odhalil expert na tajnú službu niekdajšieho Východného Nemecka (BND) Erich Schmidt-Eenboom. Agentka, nasadená na Putina, bola istá Lena Sch., ktorá pochádzala z nemeckej rodiny a časom sa stala dôverníčkou Putinovej manželky Ľudmily (v súčasnosti má 53 rokov). Ako uvádza nemecký denník Berliner Zeitung, v dokumentoch sú informácie o domácom násilí, ktoré páchal na svojej žene. V spisoch sa tiež spomínajú jeho sexuálne avantúry a aj informácia, že po jeho odchode v roku 1990 zanechal na území Východného Nemecka nemanželské dieťa!

Regrútoval špiónov

Putinova kariéra v KGB pritom nie je neznáma. Známe sú informácie, podľa ktorých pol roka regrútoval v druhej polovici 80. rokov minulého storočia ľudí, aby na Západe robili špionáž. Jeho miesto bolo v šedej vile na Angelikastrasse 4. Vo východonemeckom prístavnom meste Drážďany. Orientoval sa pritom na východných Nemcov, z ktorých mnohí mali objektívny dôvod cestovať na Západ. Boli to novinári, profesori, vedci a pod. Ním naregrútovaní špióni sa mali kontaktovať s profesionálnymi členmi tajnej služby. Podľa niektorých odborníkov na tajné služby bola Putinova úloha získať západné technológie a odhaľovať tajné veci týkajúce sa NATO. Dokonca sa objavili aj správy, že sa snažil získať prostriedky na školenia v „bezdrôtovej komunikácii“. Aký bol zmysel tohto školenia, ostalo záhadou. V časoch socializmu sa vlastenecky naladený Putin vyjadril k sovietskym exilovým spisovateľom: „Nečítam knihy ľudí, ktorí zradili svoju vlasť.“ Putin to v jednotkách KGB dotiahol na hodnosť podplukovníka.

Najsilnejší muž Ruska pritom na roky pôsobenia v NDR: „Naše deti chodili do nemeckej škôlky,“ zaspomínal si pred pár rokmi. Vyjadril sa aj k téme pádu Berlínskeho múru: „V modernom svete je nemožné zadržiavať ľud, navyše bolo rozdelenie Nemecka neprirodzené a od začiatku neperspektívne. Vtedajší socialistický systém nebol konkurencieschopný so slobodou na Západe." Traduje sa aj udalosť, keď mal po páde Berlínskeho múru zaútočiť na budovu KGB v Drážďanoch rozhnevaný dav. Agent Putin sa mal postaviť pred nahnevaných ľudí s pištoľou v ruke a rázne sa im prihovoril. Jeho tón hlasu a štýl, akým svoje myšlienky oznamoval, zapôsobili.

Kariéra v tajnej službe

 

 
Vladimir putin kgb uniforma wikipedia 2 fotky v galérii
Vladimír Putin v uniforme KGB
Zdroj: SITA, wikipedia.com
 
 

 

Putin sa ako jedináčik narodil v Leningrade, teraz Petrohrad, do rodiny branca sovietskeho námorníctva a továrenskej robotníčky v roku 1952, krátko pred smrťou Stalina. V roku 1970 nastúpil na právne oddelenie Lenigradskej štátnej univerzity. Bývalý pracovník školy neskôr prezradil, že toto oddelenie bolo cvičiskom pre KGB a políciu.  Putin neskôr priznal, že ho KGB oslovila na spoluprácu ešte predtým, ako absolvoval školu: „Viete, ja som to dokonca chcel (o naregrútovaní do KGB). Bol som vysoko motivovaný. Myslel som, že tam pre spoločnosť využijem svoje schopnosti najlepšie.“ Po niekoľkých rokoch, čo špehoval cudzincov v Leningrade, ho na začiatku 80. rokov prevelili do Moskvy a neskôr bol pridelený k jednotkám v bývalej Nemeckej demokratickej republike (NDR). Vo veku 33 rokov nastúpil do Drážďan. NDR bola pritom pre Moskvu nesmierne dôležitá krajina. Preto v nej pôsobilo asi 380 000 sovietskych vojakov. Boli tam umiestnené aj rakety stredného doletu.

Kamarát z KGB

V KGB pôsobil okrem iných aj námestník predsedu vlády Ruska Sergej Borisovič Ivanov. V kádrovom oddelení KGB v Leningrade spolupracoval s Putinom. Keď sa Putin stal prezidentom Ruska (2001), z Ivanova urobil ministra obrany. V tejto funkcii bol do roku 2007. Od februára 2007 bol druhým podpredsedom ruskej vlády a od mája 2008 pôsobí ako námestník predsedu vlády. Bol poradcom prezidentov Borisa Jeľcina a Putina pre otázky národnej bezpečnosti.  

 

19.10.2015 12:11

11.08.2015 06:55 Původní zpráva

 

 

19.10.2015 11:53
 
Agent KGB Putin sa pri páde Berlínskeho múru vydával za tlmočníka Ruský premiér Vladimir PutinAutor: SITA
 
08.11.2009, 18:55 | Vladimir Putin, ktorý počas komunizmu pracoval ako agent sovietskej KGB v Drážďanoch, si s nostalgiou spomína na bývalé východné Nemecko.

Ruský premiér to v nedeľu povedal TV stanici NTV. "Stále si pamätám tú srdečnosť," povedal v dokumentárnom filme o páde Berlínskeho múru. Ruský premiér zároveň zdôraznil, že vzhľadom na znovuzjednotenie Nemecka a jeho následný vývoj je "jeho nostalgia druhoradá" a dôležité sú novodobé vzťahy medzi Berlínom a Moskvou, ktoré pokladá za mimoriadne dôležité.

Putin strávil v Drážďanoch päť rokov (1985-90) ako tajný agent, pričom tieto roky pokladá za "dobré". V tejto súvislosti spomenul, že sa naučil po nemecky, chodil na hory a našiel si nových priateľov. "Naše deti chodili do nemeckej škôlky," spomína si ruský premiér.

Podľa jeho  názoru sa pádu Berlínskeho múra pred 20 rokmi nedalo zabrániť. "V modernom svete je nemožné zadržiavať ľud, navyše bolo rozdelenie Nemecka neprirodzené a od začiatku neperspektívne. Vtedajší socialistický systém nebol konkurencieschopný so slobodou na Západe," vyplynulo z Putinových slov.

Na obdobie spoločenských zmien v Sasku si súčasný predseda ruskej vlády zaspomínal ako na veľmi búrlivé časy: on osobne musel zo svojho služobného pôsobiska upokojovať masu ľudí, ktorým však nedal najavo, že je dôstojníkom KGB. "Povedal som, že som tlmočník," spomínal v interview.

Putin ocenil dlhoročného nemeckého kancelára Helmuta Kohla a uviedol, že pri stretnutí na neho tento nemecký štátnik urobil hlboký dojem. Bol presvedčený, že Európa bez dobrých vzťahov s Ruskom nemá budúcnosť, aby Kohlovho nástupcu vo funkcii kancelára Gerharda Schrödera označil za svojho osobného priateľa.

Zároveň poznamenal, že má veľmi dobrý vzťah aj s terajšou nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

www.cas.sk/clanok/137957/agent-kgb-putin-sa-pri-pade-berlinskeho-muru-vydaval-za-tlmocnika.html

 

15.10.2015 22:06

 

 
Povstalci sú masívne vyzbrojovaní americkými zbraňami. A Rusko stupňuje letecké útoky. Čo posúva konflikt v Sýrii bližšie k totálnej vojne Ruska a Spojených štátov - v zastúpení.

S touto drsnou predpoveďou prišiel americký denník The New York Times. Prívlastok ,,totálna vojna“ je možno prehnaný. Bojové nasadenie veľmocí je stále obmedzené. Určite však platí, že konflikt v Sýrii sa mení na veľkú vojnu Ruska a Spojených štátov. V zastúpení (proxy war).

Na tejto vojne je smutné a strašné, že celkom ničí Sýriu a Sýrčanov. A spolu s nimi Európu, zaplavenú utečencami… Straty hlavných aktérov vojny (Rusko – Spojené štáty) sú takmer nulové. Bojujú predsa v zastúpení (by-proxy). V zastúpení Sýrčanov a Arabov.

Rusi podporujú vládu a šiítov. Američania podporujú sunitov.

Dôvody, ktoré menia konflikt v Sýrii na veľkú vojnu, sú dva.

Americké zbrane

Po prvé: Spojené štáty celkom zlyhali v programe výcviku ,,svojich“ rebelov. Ukončili ho. A zvolili celkom novú stratégiu – vyzbrojovanie miestnych vodcov, ktorí potom distribuujú zbrane svojim oddielom.

Ide hlavne o muníciu a moderné americké protitankové rakety. Povstaleckí velitelia si podľa The New York Times pochvaľujú, že dodávky amerických zbraní cez Saudskú Arábiu sú konečne masívne a účinné. Čo zvyšuje odhodlanie a bojovú morálku rebelov.

Američania tvrdia, že rebelov vyzbrojujú v boji proti teroristom a Islamskému štátu. Je to klamstvo.

Obama. Krvavý mierotvorca

Američania vyzbrojujú rebelov v boji proti sýrskej vláde.

A budú v tom pokračovať. Je za tým aj Obamova mierová dohoda o jadrovom programe Iránu. Táto dohoda pobúrila a vystrašila amerických spojencov na Blízkom východe – hlavne Izrael, Saudov a Katar. Američania museli ubezpečiť spojencov, že nedopustia, aby Irán a šiíti mocensky expandovali. Napríklad aby so spojencom Asadom ovládli Sýriu.

Znie to paradoxne, ale je to tak: mierotvorca Obama musí kvôli ,,mierovej“ dohode s Iránom stupňovať vojnu v Sýrii. Do šialených rozmerov. V Sýrii padlo takmer 250 tisíc ľudí. A 12 miliónov stratilo domov. Sme svedkami najväčšej humanitárnej katastrofy v 21. storočí.

Amerčania sa vo svojej vojne opierajú o sunitských spojencov – Saudov, Katar, Turecko. Práve tieto krajiny pôvodne podporovali Islamský štát. A neskôr presunuli podporu na teroristickú al-Kájdu, ktorá v Sýrii bojuje ako an-Nusrá. Ďalším pomocníkom Spojených štátov je Európska únia, ktorá si plní povinnosti a bez reptania prijíma utečencov.

Pre Američanov je hladké zvládanie utečeneckej krízy v EÚ a tolerovanie vojny v Sýrii veľmi dôležité. V opačnom prípade by sa museli zo Sýrie stiahnuť. Aby neniesli zodpovednosť za nezvládnutú humanitárnu krízu.

Ruské zbrane

Po druhé: vojna v Sýrii sa stupňuje aj kvôli mocenskej politike Iránu a Ruska. Obe krajiny priamo vojensky zasahujú v Sýrii – na podporu Asadovej vlády. A chrbát im kryje Čína. Ako spojenec a sponzor.

Rusi v tejto vojne takisto klamú.

Tvrdia, že bojujú proti Islamskému štátu (kalifát). V skutočnosti však bojujú hlavne proti koalícii ,,Dobyvateľská armáda“. Tá na jar nahradila zoslabnutú a rozloženú Slobodnú sýrsku armádu, ktorú sme prezývali ,,umiernení rebeli“. Nová Dobyvateľská armáda začala Asada vytláčať z pozícií.

Dobyvateľskú armádu financujú Saudi a Katar (spojenci USA). Jej kostrou je al-Kájda, resp. sýrska an-Nusrá. Teroristická organizácia, ktorá má rovnaký cieľ ako Islamský štát... Aj al-Kájda chce vybojovať veľký univerzálny arabský islamský štát.

Teraz si možno položíte otázku, kto v tejto ,,sýrskej“ vojne vlastne bojuje za Sýriu. Hm… Takmer nikto.

Izrael potrebuje udržať Golanské výšiny - a Sýriu ďalej oslabovať. Saudi, Katar a Turecko potrebujú posilniť svoj vplyv cez podporu islamistov (sunitov). A potrebujú vytlačiť zo Sýrie šiítsky Irán. Spojené štáty potrebujú takisto vytláčať Irán a podporovať sunitských spojencov. Aj s rizikom, že cieľom islamistov je celoarabské zjednotenie.

No a Rusi zas potrebujú udržať v Sýrii svojho spojenca – Irán. A hlavne svoje vojenské základne na pobreží Sýrie. Bez ohľadu na obete vojny.

Paradoxne, jedinou silou, ktorá ako tak bojuje za ,,svoju“ Sýriu, je vláda alavitov. Jadrom vládnej armády sú Sýrčania (hoci menšinoví šiíti a alaviti). Kým jadrom rebelov je zberba teroristov z celého moslimského sveta (aj Čečencov z Ruska a moslimov z Británie a Francúzska).

Svätý boj teroristov

Podľa nemeckej spravodajskej služby mohlo byť až 90 percent ,,sýrskych“ rebelov zo zahraničia, prevažne z arabských krajín. A bojovať neprišli za Sýriu, ale za veľký zjednotený arabský štát. Buď pod ,,kalifátom“ (Islamský štát), alebo pod al-Kájdou.

Nie, za ich fanatizmom nie je Sýria a nepriateľ Asad. To by bolo na ,,svätý boj“ málo. Za ich fanatizmom je sen o veľkej arabskej ríši.

Američania a ich miestni spojenci robia veľkú chybu, keď tento sen islamistov financujú a vyzbrojujú. V naivnej nádeji, že tým posilnia ,,umiernenú sýrsku opozíciu“ (tá už takmer neexistuje).

A Európa robí veľkú chybu, keď v tejto šialenej masakre ticho a vzorne plní svoje vojnové úlohy. Ako poľná nemocnica. A záchytný utečenecký tábor.

S otvorenými dverami a zatvorenými ústami.

www.aktuality.sk/clanok/306193/komentar-daga-danisa-v-syrii-hrozi-totalna-vojna-rusov-s-americanmi/?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-aktuality&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-new2#

 

15.10.2015 14:41
Zdroj: Youtube (printscreen)
 
Rímska synoda o rodine prináša okrem rodinných tém aj také, ktoré boli ešte donedávna v cirkvi tabu. Príkladom je odporúčanie svätiť ženy za diakonky.

S týmto návrhom predstúpil pred účastníkov synodálneho spoločenstva 61 ročný kanadský arcibiskup Paul-Andre Durocher z Gatineau v provincii Quebec.

„Myslím, že by sme sa mali skutočne začať vážne zaoberať možnosťou svätiť ženy na diakonky, pretože byť diakonom nie je v cirkevnej tradícii definované ako svätenie ku kňazstvu, ale k službe.“

Katolícka cirkev už niekoľko storočí svätí za diakonov iba mužov. Z teologického hľadiska neexistuje žiadny úkon vyhradený diakonovi, ktorý by nemohol vykonávať za určitých okolností ktorýkoľvek laik, teda i žena.

 

Arcibiskup Durocher sa vyslovil tiež za to, aby boli ženy dosadzované na „rozhodovacie miesta“ v cirkvi. Hovoril aj o možnosti „povoliť manželským párom – mužom aj ženám, riadne pripraveným – aby hovorili pri nedeľných kázaniach. Tým by mohli svedčiť o vzťahu medzi Božím slovom a ich vlastným manželským životom a životom v rodine“.

Kanadský duchovný kritizoval pretrvávajúci problém násilia na ženách, vrátane domáceho násilia. Synoda by sa mala podľa neho jasne vyjadriť, že nemožno „ospravedlňovať nadradenosť mužov nad ženami – rozhodne nie násilie – za podpory chybnej biblickej interpretácie niektorých textov sv. Pavla o podriadenosti žien mužom“.

www.aktuality.sk/clanok/306173/kanadsky-arcibiskup-ziada-svatit-zeny/

 

11.10.2015 11:16

https://static6.depositphotos.com/1005979/599/i/950/depositphotos_5999342-Liberal-Versus-Conservative-Two-Way-Signs-2-Party-System.jpg

Svätý Otec František varoval biskupov Synody o rodine, aby sa nedali zatiahnuť do konšpiračných teórií, keďže konzervatívci aj liberáli sa zaoberajú machiavelistickými pokusmi a manipuláciu synody. Hovorca Vatikánu F. Lombardi potvrdil správy, že pápež varoval katolíckych biskupov a kardinálov v utorok za zatvorenými dverami ,aby neuviazli v hermeneutike konšpirácií.

news.yahoo.com/pope-warns-against-conspiracy-theories-vatican-skullduggery-145842710.html

20.09.2015 22:47
https://i.ytimg.com/vi/u4wOQ37n4_s/0.jpg
www.youtube.com/watch?v=VTY99dzBtdM
Zverejnené: 25. 8. 2013

Dňa 23.8.2013 sme sa boli porzieť ako prebieha výberové konanie na 4 riaditeľov rôznych sekcií Finančnej správy. Bol to však iba tréning / skúška pre našich reportérov a zamestnancov strážnej služby pred omnoho dôležitejším konkurzom, ktorý sa uskutoční už tento týždeň - dňa 28.8.2013 - bude sa robiť výberové konanie na pozíciu "viceprezident Finančnej správy".
----------------------------------------­------------------
Príďte sa s GINNom pozrieť ako to vyzerá a prebieha v skutočnoti. Máme jedinečnú možnosť vidieť priamo účastníkov výberového konania na túto pracovnú pozíciu a zdokumentovať stav, ako to doteraz nikto neurobil.
----------------------------------------­------------------
V súčasnosti túto funkciu zastáva Dana Meager, ktorá bola prijatá 1.3.2013 iba jeden deň potom, ako si podala žiadosť o prijatie do zamestnania. Záhadným spôsobom ju štátny úrad dokázal odskúšať, preveriť jej odborné a pracovné schopnosti a zistiť bezpečnostné riziká za menej ako 24 hodín a na doporučenie Prezidenta Finančnej správy Františka Imrecze ju Minister financií Peter Kažimír vymenoval do funkcie.
Dana Meager sa však do svojej funkcie dostala využítím dier v zákone o štátnej službe. Pracovné miesto totiž dostala jednoduchým pohovorom na dobu 6 mesiacov a v tejto lehote sa uskutoční (tak ako je tomu teraz) riadne výberové konanie, kde s takmer 100% istotou ostáva zamestnanec, ktorý už v tomto čase pôsobí v dočasnej štátnej službe.
Je to hrubé zneužívanie zákona a neúcta ku všetkých poctivým uchádzačom o zamestnaniec v štátnej správe a výsmech všetkým občanom. Z ich daní totiž jedinec, ktorý sa do štátnej správy dostane pochybným spôsobom žije aj niekoľko rokov - nerozhoduje odbornosť, ale politická príslušnosť. GINN sa rozhodol ukázať tieto osoby verejnosti.
---------------------------------
Zákon č. 400/2009 Z.z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov hovorí:
* §17 ods. 3) písm. b: Do dočasnej štátnej služby možno prijať občana, ktorý sa uchádza o štátnu službu, bez výberového konania alebo bez výberu na voľné tátnozamestnanecké miesto do obsadenia tohto miesta štátnym zamestnancom v stálej štátnej službe,
* § 18 ods. f) Dočasná štátna služba štátneho zamestnanca prijatého podľa § 17 ods. 3 písm. b) trvá najviac šesť mesiacov,
---------------------------------
Zmanipulované výberové konania majú za úlohu zlegalizovať štátneho zamestnanca na pozícii, kde ho predtým dosadili pohovorom, alebo preradením z iného miesta.
Zneužívaním zákona o štátnej službe sa podvádzajú poctiví uchádzači o zamestnanie a občania. Platíme ich z našich daní a ešte to chcú všetko tajiť!
---------------------------------
Je to celé DIVADLO pre(na) občanov! 28.8.2013 ale príde Veľká premiéra !!! Hľadá sa
viceprezident Finančnej správy - 2. najvyššie postavená osoba Finančnej správy s osobným platom cez 3000 EUR. Máte možnosť byť pritom s GINNom!
---------------------------------
Prečo sa na niektoré vyššie pozície dostávajú zrazu ľudia z vonkajšieho prostredia....
Pavel Nechala Transparency International Slovensko
---------------------------------
O zneužívaní zákona o štátnej službe sme už raz napísali tu: https://www.ginn.pro/news/politicke-no...
---------------------------------
Séria: Gorila, Megalodon, 2013, Slovensko, Slovakia

 

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>