František sa stretol s arcibiskupom Bezákom

10.04.2015 22:48

 

Pápež František v piatok prijal na súkromnej audiencii arcibiskupa Róberta Bezáka.

O stretnutí - bez bližších informácií - informovalo Tlačové stredisko Svätej stolice a portál Vatican Insider.

"Svätý Otec František prijal dnes dopoludnia na audiencii emeritného arcibiskupa Trnavy Mons. Róberta Bezáka," uviedlo vo svojom spravodajskom bulletine Tlačové stredisko Svätej stolice.

Bezáka sprevádzal český kardinál

Podľa našich informácií arcibiskupa Bezáka na stretnutí s pápežom sprevádzal emeritný pražský arcibiskup, kardinál Miloslav Vlk.

K prijatiu Bezáka došlo len deň po stretnutí pápeža Františka so slovenským prezidentom Andrejom Kiskom, ktorý uviedol, že spolu hovorili aj o odvolanom trnavskom arcibiskupovi.

"Sme radi, že Svätý Otec prijal Mons. Bezáka. Všetky rozhodnutia a kroky Svätého Otca si vážime a plne ich rešpektujeme," komentoval stretnutie pápeža s Bezákom hovorca KBS Martin Kramara.



Slovenka vo Vatikáne: Bezák vyzeral spokojne

Neďaleko Baziliky sv. Petra stretla arcibiskupa Bezáka slovenská sprievodkyňa Simona Gnebusová (na obr. vo fialovej mikine). Bolo krátko popoludní. O tom, že Bezák práve ide z dôležitého stretnutia s pápežom, nevedela nič.

K téme
Stretnutie pápeža s Bezákom ponúka viac otázok ako odpovedí

"Celý deň som sprevádzala turistov, nemala som sa to odkiaľ dozvedieť," uviedla Simona pre Svet kresťanstva. "Povedal nám len, že pravda vyjde najavo. Odpovedala som, že mu držím prsty," opísala nečakané stretnutie. "Bol usmiaty a vyzeral spokojne," dodala mladá Slovenka.

Imrich Gazda