Zaplaťme im odklad materstva nech môžu lepšie drieť. Kto za tým stojí?

25.11.2014 17:37

Za celým “nápadom” stojí prevádzková riaditeľka sociálnej siete Facebook Sheryl Sandberg, piata najmocnejšie žena sveta podľa časopisu Forbes
t_Facebook-Sheryl-Sandberg10286461029243
Začiatkom novembra odvysielalo francúzske rádio Notre Dame zaujímavý príspevok o pozadí iniciatívy amerických firiem, ktoré ponúkajú svojim zamestnankyniam financovanie zmrazenia a úschovy ovocytov. Táto iniciatíva amerických spoločností zaujala aj francúzske média. Odvysielaný príspevok sa snaží o bližší pohľad na to, kto stojí za touto iniciatívou a z čoho vychádzajú jej autori. Vysielanie v písomnej forme prebralo aj hnutie La manif pour tous pod názvom: “Ako lepšie vykorisťovať ženy vo firme.“ Takže čo sa skrýva za touto iniciatívou? Príspevok uvádzame v plnom znení:

„Bezpochyby ste už počuli hovoriť o tejto fantastickej iniciatíve amerických spoločností, ktoré ponúkajú financovanie zmrazenia vajíčok pre svoje zamestnankyne. Cieľ: pomôcť odložiť materstvo, aby mohli pracovať ešte intenzívnejšie. Konečne! Hovoria nám zástancovia tohto opatrenia. Ženy už viac nebudú potrestané z dôvodu ich tehotenstva, alebo absencií kvôli starostlivosti o deti. Je to jasné, budete drieť ako kôň, budú Vás úkolovať a až potom môžete zvážiť materstvo.
Toto „potom“ je dosť zaujímavé. Keď si vyzdvihnete svoje vajíčko z mrazáku, vyhodia Vás hneď, alebo počkajú chvíľu? A čo tie ženy, čo bohužiaľ otehotnejú, zatiaľ čo ich zamestnávateľ financoval dva odbery vajíčok za 20 tisíc dolárov a k tomu ročne pridáva 500 dolárov za ich uloženie? Je to vážne pochybenie? Materstvo sa stane záležitosťou zamestnávateľa a nie páru, ktorý má prijať deti. Ale samozrejme, že máte na materstvo právo! Ale až po práci.
Pod rúškou rovnosti, oháňajúc sa bojom proti diskriminácii, účelom je zarobiť ešte viac peňazí. Ženy oslobodené od materstva budú ešte viac drieť a budú musieť byť schopné venovať telo a dušu spoločnosti bez toho, aby si táto musela robiť starosti s materskou dovolenkou alebo s flexibilnou pracovnou dobou. Problém zladenia pracovného a rodinného života sa vyriešil jednoduchým odstránením rodinného života. Ale kto sú zástancovia tohoto násilného vniknutia zamestnávateľov do súkromného života zamestnancov?

Jedna postava vyniká a tou je Sheryl Sandberg, prevádzková riaditeľka Facebooku, piata najmocnejšie žena sveta podľa časopisu Forbes.Táto bývalá pracovníčka Svetovej banky a ministerstva financií USA nedávno vydala knihu, kvôli ktorej, ako sa dozvieme, sa obklopila niekoľkými odborníkmi genderovej teórie, viete tej teórie ktorá neexistuje (ako tvrdila Najad-Valaud Belkacem ministerka novej Hollandovej vlády – pozn. red.) a ktorí jej dodali odkazy na štúdie na podporu svojich tvrdení. Jedným z hlavných poradcov je Lawrence Summers, minister financií v Clintonovej vláde. Tento brilantný profesor Harvardskej univerzity si všimol nemenej brilantnú Sheryl Sandberg v zaujímavých pozíciách. Ako táto deklarácia z roku 2006:
“Africké krajiny s nižšou mierou osídlenia majú obrovsky nižšiu mieru znečistenia. Kvalita ovzdušia je na zbytočne vysokej úrovni v porovnaní s Los Angeles. Musíme podporovať väčšou mieru migrácie znečisťujúcich odvetví do najmenej rozvinutých krajín.
Myslím že je nepopierateľná ekonomická logika, aby boli masy toxického odpadu ukladané na miesto kde sú najnižšie mzdy.“
Ach akí statoční ľudia! A zo svojho skromného príbytku v rozlohe 900m2, obklopená množstvom služobníctva a za potlesku Bobos buduje najlepší z možných svetov. Sveta v ktorom ľudská bytosť je len variabilné nastavenie pre službu zlatému teľaťu.

Katarína Hanzlíková

https://www.hlavnespravy.sk/zaplatme-im-odklad-materstva-nech-mozu-lepsie-driet-kto-za-tym-stoji/448477