Výrok štátnej zamestnakyne! Oľga Pietruchová: Za víťazstvo Trumpa je zodpovedný “biely odpad”. Sú to nevzdelaní, rasistickí a sexistickí bieli muži

11.11.2016 14:05
Olga Pietruchova MPSV

Riaditeľka odboru pre rodovú rovnosť a rovnosť príležitostí na Ministerstve práce sociálnych vecí a rodiny, Oľga Pietruchová, tvrdí, že Donalda Trumpa na post prezidenta USA zvolili nevzdelaní bieli muži , ktorým je blízky rasizmus a sexizmus. Je to vraj takzvaný fenomén “White Trash” (Biely odpad)

Bojuje proti rasizmu a sexizmu a sama je rasistka a sexistka? Alebo sa to dá lepšie nazvať nenávisť k vlastnej rase a nenávisť voči mužom? Riaditeľka odboru pre rodovú rovnosť a rovnosť príležitostí na Ministerstve práce sociálnych vecí a rodiny, Oľga Pietruchová, tvrdí, že Donalda Trumpa na post prezidenta USA zvolili nevzdelaní bieli muži , ktorým je blízky rasizmus a sexizmus. Je to vraj takzvaný fenomén “White Trash” (Biely odpad)

Oľga Pietruchová svoje kontroverzné tvrdenie napísala v debate na sociálnej sieti facebook . Jej ideologický “kamoš” Michal Havran zverejnil status, v ktorom sa zamyslel nad príčinou víťazstva Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách. Podľa Havrana za to môže zlá sociálna situácia chudobných Američanov.

Pietruchová však so svojím slniečkárskym “kolegom” tentokrát nesúhlasila. Preto napísala nesúhlasný komentár :

“Mišo, lenže práve tí Trumpovi voliči sú hrdí na americký kapitalizmus a individualizmus, oni sú tí, čo protestovali proti Obamacare ako zavádzaniu socializmu. Nemyslím si, že na realitu amerického bieleho nevzdelaného muža môžeš používať túto optiku, oni sú tí prví, čo kričia proti konceptu rovnosti príležitostí”.

Podľa Pietruchovej je za všetko zodpovedný rasizmus a sexizmus :

“Tam hral podľa všetkého oveľa väčšiu úlohu rasizmus a sexizmus, od Trumpa počuli nahlas to, čo si rozprávajú s kamošmi v krčmách.”

Následne odkazuje na článok , v ktorom sa bližšie rozoberá fenomén s kontroverzným až rasistickým názvom :

“Tu si môžete prečítať dobrý článok, vychádzajúci z analýz fenoménu “bielej lúzy” – teda akémusi “odpadu” spomedzi bielych ľudí.

Na Pietruchovú zareagoval ďalší diskutujúci, ktorému sa jej neúctivé pomenovanie bielych ľudí vôbec nepáčilo:

“Určite existuje niečo, ako biela lúza. Rovnako ako čierna lúza, ženská lúza, či mexická lúza. Ale polka USA? To po prvé. Po druhé, toto ideme do debaty vnášať? Biela lúza? White trash?” , spýtal sa rozhorčene.

Feministka a “bojovníčka proti rasizmu” sa ale bránila :

“Treba si prečítať ten článok, sú k tomu rôzne analýzy, je to jednoducho zaužívaný pojem, ja som si ho nevymyslela.” odpovedala Pietruchová.

Iný diskutujúci zas vyvrátil Pietruchovej výmysly o rasistoch voliacich Trumpa:

“Ono predovšetkým ak by boli motivovaní rasizmom, dosť ťažko by sa potom vysvetľovalo, prečo černocha Obamu volilo o vyše 1,5 milióna bielych mužov viac, ako Hillary Clintonovú. A než sa dočkáme vysvetlenia, že majú väčšie predsudky voči ženám ako černochom (čo je v kontexte USA dosť uletené, ale to nechám bokom), tak by som ešte poukázal, že Hillary rovnako volilo aj menej bielych žien, ako Obamu – aj keď rozdiel ani zďaleka nebol taký dramatický – a vlastne vo všeobecnosti menej žien ako takých.”

Pietruchová si však stála za svojím a v odpovedi použila aj vulgárny výraz :

” Čo sú to – s prepáčením – za chu*oviny? Je predsa faktom, že Trump vyhral hlavne vďaka podpore bielych nevzdelaných mužov (72%) a sčasti ich žien (62%)… nie sme predsa v politickej diskusii, bavíme sa na FB.”, napísala Pietruchova akoby netušiac, že sociálna sieť facebook je verejný priestor a jej názory si môže prečítať ktokoľvek.

Oľga Pietruchová je známa podporou takzvanej juvenilnej justície tj. odoberanie detí biologickým rodičom, často za rôzne banality. Je taktiež zástankyňou potratov a podporuje aj LGBTI extrémistov, ktorí každoročne polonahí pochodujú po uliciach slovenských miest. Je preto otázne či je táto osoba hodná zastupovať Slovensko prostredníctvom postu na ministerstve, navyše po týchto kontroverzných vyjadreniach na adresu mužov bielej rasy.

Samuel Gdovin

https://www.hlavnespravy.sk/olga-pietruchova-za-vitazstvo-trumpa-je-zodpovedny-biely-odpad-su-to-nevzdelani-rasisticki-a-sexisticki-bieli-muzi/857935