Turecko po prvýkrát bombardovalo pozície Islamského štátu

30.09.2015 20:01
Turecko po mesiacoch váhania súhlasilo s aktívnejšou úlohou v boji proti Islamskému štátu. Spojeným štátom tiež poskytlo svoju kľúčovú leteckú základňu pri hraniciach so Sýriou, z ktorej letectvo útočí na militantov.
Turecké stíhačkyFoto: SITA/AP

ANKARA 29. augusta (WEBNOVINY) - Turecko v sobotu oznámilo, že podniklo prvé nálety na pozície organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii v rámci Američanmi vedenej koalície.
 

Všetko o Islamskom štáte nájdete TU.


Podľa vyjadrenia tureckého ministerstva zahraničných vecí bojové lietadlá zaútočili na pozície IS už v piatok. Agentúra AP poznamenala, že Turecko po mesiacoch váhania súhlasilo s aktívnejšou úlohou v boji proti IS.

Spojeným štátom poskytlo svoju kľúčovú leteckú základňu pri hraniciach so Sýriou, z ktorej letectvo útočí na militantov. Islamský štát tento týždeň oznámil, že dobyl nové územie na severe Sýrie a takmer obkľúčil mesto Mára, ktoré sa nachádza len 20 kilometrov od tureckej hranice. 
 

Odporúčame:

Turecko a USA začnú s komplexnými náletmi na Islamský štát

Islamský štát vyhodil do vzduchu chrám v Palmýre

Video: Džihádista John odhalil tvár, vraždiť chce naďalej 

Islamský štát sťal archeológa, bezhlavé telo zavesil na stĺp


Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu ešte predtým avizoval, že spolu s USA začnú čoskoro "komplexné" a rozsiahle nálety zamerané na vyhnanie bojovníkov Islamského štátu z pohraničnej oblasti. 

www.webnoviny.sk/svet/clanok/987677-turecko-po-prvykrat-bombardovalo-pozicie-islamskeho-statu/