Talianska vláda poslala do Neapola vojakov na boj s mafiou

16.02.2016 12:33
V Neapole opäť prepukla vojna medzi rôznymi mafiánskymi klanmi o kontrolu ilegálneho obchodu s drogami i zbraňami, čo sa výrazne podpísalo pod rastúcu mieru kriminality.

 

talianska armada Foto: ilustračné, SITA/AP


Rím 15. februára (WebNoviny.sk) - Talianska vláda sa rozhodla vyslať 250 vojakov do Neapola, kde by mali posilniť boj tamojších bezpečnostných zložiek s miestnou mafiou Camorra, ako aj s mládežníckymi zločineckými gangmi.

Ako informoval minister vnútra Angelino Alfano, rozhodnutie kabinetu je odpoveďou štátu, ktorý chce zaručiť viac verejného poriadku a bezpečnosti v meste pod Vezuvom, píše tlačová agentúra APA.

V Neapole totiž opäť prepukla vojna medzi rôznymi mafiánskymi klanmi o kontrolu ilegálneho obchodu s drogami i zbraňami, čo sa výrazne podpísalo pod rastúcu mieru kriminality. Navyše sa mnohí mladiství pri hľadaní po väčších zdrojoch príjmov dávajú nezriedka na cestu násilia.

Znalci pomerov upozorňujú, že po zadržaní viacerých prominentných predstaviteľov Camorry prevzala riadenie kriminálnych obchodov generácia mladých mafiánov, často zločincov bez škrupúľ vo veku iba okolo 20 rokov alebo ešte menej, ktorá disponuje obrovským arzenálom zbraní.                 

www.webnoviny.sk/svet/clanok/1039572-talianska-vlada-poslala-do-neapola-vojakov-na-boj-s-mafiou/