Sviatok Najsvätejšieho Kristovho tela a krvi oslávia na námestiach

26.05.2016 13:43


Bratislava 25. mája (TK KBS) Sviatok Najsvätejšieho Kristovho tela a krvi, ktorý budeme sláviť vo štvrtok, verejne oslávia na viacerých námestiach.

V hlavnom meste Slovenska - v Bratislave - sa verejná oslava sviatku uskutoční na Primaciálnom námestí. Svätá omša sa začne o 10:30 h. Celebrovať ju bude apoštolský nuncius na Slovensku Mons. Mario Giordana. Koncelebrovať budú bratislavskí biskupi Mons. Stanislav Zvolenský a Mons. Jozef Haľko. Po nej pôjde procesia s Oltárnou sviatosťou z Primaciálneho námestia cez Klobučnícku ulicu a Námestie SNP pred farský Kostol sv. Jána z Mathy na Župnom námestí, kde sa slávnosť zakončí chválospevom a udelením požehnania.



Košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober bude celerovať nedeľnú svätú omšu o 9:30 h v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach. Po nej je naplánovaná Eucharistická procesia v Starom meste. V rovnakom čase sa začne aj slávnostná svätá omša v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa, po ktorej bude nasledovať procesia Božieho tela ulicami mesta Trnava. Predsedať jej bude trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.



V nedeľu 29. mája 2016 o 10.00 sa na Svätoplukovom námestí v Nitre uskutoční svätá omša zo slávnosti Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi (slávnosť pripadá na štvrtok 26. mája). Predsedať jej bude nitriansky biskup Mons. Viliam Judák. Po eucharistickej slávnosti bude nasledovať procesia s najsvätejšou Oltárnou sviatosťou. Sprievod pôjde po Kupeckej ulici až na Vŕšok, pred kostol svätého Michala.

Zdroje: Arcidiecézy a diecézy Slovenska