Prečo schvaľoval Mons.Bezak knihu: "Kód 1" od Jana Banaša ?

08.05.2015 12:49

Spisovateľ knihou pobúril cirkev.Arcibiskup Orosch vysvetlil, prečo škrtol účasť Banášovej na Lumene takto: „Nemalé množstvo ľudí totiž vyjadrilo presvedčenie, že pre spomenutú talkshow vidia vhodnejšie fóra než festival kresťanskej hudby v Trnave.“ Tieto slová vyvolali vlnu nevôle medzi veriacimi aj kňazmi. „Arcibiskup nepoužil jediný argument, prečo Adelu zakázal,“ napísal kňaz Karol Lovaš v komentári na portáli aktuality.sk. Novému Času sa však ozval čitateľ, ktorý za Oroschovým rozhodnutím vidí aj niečo iné.

„Hosťom talkšou mal byť Jozef Banáš, a to je dôvod, prečo ju zrušili. Čiže nie kvôli Adele, jej názorom, ale kvôli jej otcovi a pre jeho knihu Kód 1, ktorá urobila dosť rozruchu v cirkevných kruhoch,“ myslí si čitateľ. Spisovateľ Banáš, ktorý vo svojom kontroverznom diele okrem iného tvrdí, že Ježiš je pochovaný v Kašmíre, takýto scenár nevylúčil. „Istú logiku to má. Vyhrážajú sa mi pre to. Dostávam rôzne maily a niektorí kňazi v kostoloch vyzývajú ľudí, aby nechodili na moje besedy. Stalo sa to v Liptovskom Hrádku. V Rožňave strhávali moje plagáty,“ priznal Banáš, ktorý obhajuje Oroschovho predchodcu Róberta Bezáka.

Banášová chcela otca ako hosťa svojej šou vymeniť.
 

„On Kód 1 čítal a povedal, že je v poriadku. Takže viete si predstaviť, prečo sú rozrušení,“ nedával si spisovateľ servítku pred ústa.