Nový spôsob ako zachrániť Asiu Bibi

24.06.2016 18:30

 



20.959 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 50.000 podpisov.

CitizenGO · 22/06/2016

Dramatická situácia Asie Bibi (kresťanky z Pakistanu, ktorá je od roku 2000 uväznená a odsúdená na smrť kvôli krivému obvineniu z rúhania a teraz čaká na konečné rozhodnutie) môže byť konečne zvrátená.
Práve teraz je veľká šanca, že by Európsky parlament mohol oficiálne vyzvať k prepusteniu Asie Bibi z väzenia a zároveň žiadať o dodržiavanie náboženskej slobody v Pakistane a všade vo svete.

Europsky poslanec Antonio Tajani, vypracoval Písomné vyhlásenie o podporovaní náboženskej slobody v Pakistane a odsúdení nespravodlivého zadržania Asie Bíbí. Ak ho podpíše väčšina europoslancov, bude to na oficiálne pozvanie pre vysokú predstaviteľku EÚ pre zahraničné veci, Federicu Mogherini, aby
- prijala všetky potrebné politické a diplomatické kroky na zabezpečenie prepustenia Asie Bibi,
- a aby začlenila záväznú doložku o rešpektovaní náboženskej slobody do dohôd s tretími krajinami a aktívne odmietala prísne zákony o rúhaní, podľa ktorého je odsúdená aj Asia Bibi.

Termín na zabezpečenie podpisov nadpolovičnej väčšiny poslancov je 25. august 2016.

Ako ukázali nedávne bombové útoky v Lahaure v Pakistane, situácia kresťanov v tejto krajine sa stále zhoršuje a radikáli vyzývajú na okamžitý trest smrti pre Asiu Bibi.

Takže, teraz je čas konať!

CitizenGO už na prepustenie Asie Bibi vynaložilo veľa úsilia (pripravilo viacero kampaní, zorganizovalo stretnutie rodiny Asie Bibi s pápežom, natočilo filmový dokument "Sloboda pre Asiu Bibi" a mnoho ďalších iniciatív), a zdá sa, že by konečne vidíme svetlo na konci tunela.

Preto chceme, aby aj naďalej pokračovať v tejto úlohe a využiť nový spôsob záchrany Asie Bibi, ktorý ponúka toto Vyhlásenie.

Môžete nám, prosím, pomôcť v tomto úsilí pre Asiu Bibi a podpísať túto petíciu? Ďakujem.

www.citizengo.org/…/35303-novy-spos…

Kauza: kauzy-exkomunikcie-svatorecenia.webnode.sk/news/kauza-asia-bibi/