Novinár Martin Daňo: Týždeň po incidente na Úrade vlády.

20.06.2015 13:23

V I D E O ww.youtube.com/watch?v=PH1zRBBcTas&list=PLp9yrTBBnwaADfrtLLoCZjZBNbZm65H1L&index=3

V stredu, 17.9.2014, sa GINN znova pokúsil dostať na zasadenie Úradu vlády SR. Týždeň predtým tam za dramatických okolností zaistili novinára Martina Daňa. Nie je už treba novinársky preukaz, ale prišli aj celkom nové pravidlá!
GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Policajti pred týždňom nepustili novinára Martina Daňa na zasadanie Úradu vlády, lebo vraj nemal novinársky preukaz! Novinársky preukaz ale nie je platný doklad totožnosti! Martin Daňo strávil následne viac ako 10 hodín v nemocnici a v cele policajného zaistenia. Návrh na začatie trestného konania proti novinárovi pre zinscenovaný útok na verejného činiteľa prokurátorka odmietla a policajti sami teraz čelia trestnému konaniu.
Svojvoľné a nezákonné obmedzenie vstupu novinára do Úradu vlády SR vzbudilo otázky a tak sme sa tam po týždni išli pozrieť znova. V stredu 17/9 Martin Daňo (GINN) do Úradu vlády vstúpiť nemohol... Namiesto novinárskeho preukazu už stačil len občiansky, ale do hry vstúpili nové pravidlá...
Na Úrad vlády som došiel približne 10:20h. Čakali tam už dvaja ochrankári s listom v ruke. Vypýtali si občiansky preukaz, zalistovali v listcoh a skonštatovali, že nie som na zozname - scéna ako vystrihnút z nejakého VIP večierku. Údajne je potrebné povolenie, alebo akreditácia. Opýtal som sa teda, kde to môžem vybaviť a poslali ma do hlavnej budovy ÚV. Po príchode sme však nikoho z tlačového nenašli a ani prítomná informátorka nápomocna byť nechcela. Zasadanie vlády medzitým prebiehalo a ku nám celý čas nikto neprichádzal. Hľadali sme teda na vlastnú päsť... Skúšali sme volať celé tlačové až sme sa dočkali. Prišla samotná hovorkyňa - Beatrice Szabóová. Tá nám ale povedala, že nemôžeme ísť na tlačovku, lebo vraj nemáme akreditáciu, ktorú ÚV vydá na žiadosť, ktorú sme chceli spísať na mieste. Szabóová však nemala čas a vyjadrila presvedčenie, že keď máme na kamery, máme aj na to, aby sme jej žiadosť vedeli poslať emailom, že máme počítač. Szabóová však nevedela odpovedať na logické otázky. Prečo minulý týždeń žiadny zoznam novinárov neexistoval a zrazu sa objavil? Aké sú presné pravidlá na prístup novinárov? Kto zostavil zoznam novinárov? atď...atď.....
Aká je pravda o akreditáciach?
Len samá lož, klamstvo, podvod a pretvárka. Nikomu nič nehovorí cenzúra a právo na sloboodný prístup k informáciam? Kto je Beatrice Szabóová? (počas manželstva Hudáková)
do 2006 pôsobila v Prešove
2007 – 2008: TV Bratislava
2007 – 2008: Slovenský rozhlas,
2008 – 2009: TV Markíza
2009 – 2010: hovorkyňa primátora Ďurkovského,
2010 – 2012: hovorkyňa ministerstva životného prostredia
2012 - súčasnosť: hovorkyňa Úradu vlády (Robert FIco)
-------------------------
Dňa 18.9.2014 sme teda na Úrad vlády adresovali otázky a čakáme odpovede. Zároveň podávame sťažnosť a následne podnet na Ústavný súd.
-------------------------
GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Miesto: Úrad vlády SR, Nám. slobody, Bratislava
Účinkovali: Beatrice Szabóová, Rudofl Vaský, Martin Daňo, Jozef Pročko, príslušníci PZ a ÚOÚČ
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2014
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013, 2014