Mons. T. Galis: Zasväcujeme sa Nepoškvrnenému Srdcu a zverujeme ti referendum o rodine ako Matke Slovenského národa

30.01.2015 13:40

Sedembolestná Panna Mária, Patrónka Slovenska! Na Golgote ťa daroval Kristus z kríža ako Matku nielen všetkým ľuďom, ale aj národom, národnostiam a rodinám. Preto sa s dôverou obraciame k tebe zvlášť ako k Matke všetkých národov, národností a rodín žijúcich na Slovensku, a osobitne ako k Matke slovenského národa.
TITULKA_2-737x1024

So synovskou dôverou kladieme do tvojich materinských rúk spoločenskú situáciu na Slovensku v tieto dni, ktoré sú veľmi dôležité pre tvoje deti žijúce v našej krajine. Sme si vedomí, že dnes musíme pred svetom zastávať správne chápanie manželstva, pravý obraz o rodine a tiež chrániť práva detí na lásku otca a matky.

Preto ťa vrúcne prosíme, vypros nám u Boha tú milosť, aby referendum o rodine bolo naozaj úspešné a prinieslo požehnanie pre našu vlasť. Nech sa ľudia rozhodnú voliť usporiadaný rodinný a manželský život a chrániť rodinnú lásku a zdravú výchovu detí.

Matka našej farskej rodiny, v duchovnom spojení s ostatnými farnosťami slovenských diecéz sa preto zasväcujeme tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu a zverujeme ti referendum o rodine ako Matke slovenského národa, ako Matke všetkých národov, národností a rodín žijúcich na Slovensku, aby všetko prispelo k väčšej sláve Boha Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen.”

(Imprimatur: Mons. doc. ThDr. Tomáš Galis, PhD., žilinský biskup;