Mladá žena († 21) si bola zaplávať: Zrazu ju začala bolieť hlava, o niekoľko dní bola mŕtva

05.07.2015 18:24
Mladá žena († 21) si bola zaplávať: Zrazu ju začala bolieť hlava, o niekoľko dní bola mŕtva Problémy mladej ženy sa začali po návrate z kúpania (ilustračné foto).Autor: Shutterstock, RCA
dnes, 18:00 | Deň strávený pri vode sa jej stal osudným.

Plávanie vo vode sa stalo osudným iba 21-ročnej žene z Kalifornie. Všetko to začalo vo chvíli, keď sa prebudila so symptómami, ktoré zahŕňali bolesť hlavy, nevoľnosť a zvracanie. Po umiestnení do nemocnice o niekoľko dní zomrela na zástavu srdca.

Sprievodné bolesti hlavy a zvracanie už na začiatku nasvedčovali tomu, že problémom nemusela byť práve migréna, ako si na začiatku dievčina myslela. Po jej smrti lekári zistili, že ju postihla zriedkavá infekcia, pri ktorej sa jej dostala z vody cez nos do tela améba (meňavka). Tá sa jej následne presunula až do mozgu a zničila mozgové tkanivo.

Možnosť dostať takúto infekciu je veľmi nízka, no následky nákazy sú takmer vždy smrtiace. Odborníci v súvislosti s prípadom odporúčajú pri plávaní vo vode počas rekreácie držať hlavu zásadne nad vodou.

www.cas.sk/clanok/322573/mlada-zena-21-si-bola-zaplavat-zrazu-ju-zacala-boliet-hlava-o-niekolko-dni-bola-mrtva.html?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-cas_short&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-new2#