Manžel jej zobral deti a ušiel. Po štyroch rokoch ich konečne uvidí

27.03.2015 20:00

Otec sa s deťmi prechádzal po Panama city. Ich susedia novinárom tvrdili, že z domu veľmi nevychádzajú.
2015-03-26 19:00:00 | BRATISLAVA/TV Markíza

Po štyroch rokoch zrejme konečne uvidí svoje deti! Martine uniesol syna a dcéru jej vlastný manžel. Doteraz netušila, či vôbec žijú. Andrej Gajdár sa schovával na opačnom konci sveta. V Strednej Amerike ho vypátrali slovenskí reportéri.

Za tie roky sme sa s nešťastnou matkou stretli niekoľkokrát. Jej manžel si Dominiku a Martinka vzal pôvodne na sviatky a odmietol ich vrátiť. „Nedokážem pochopiť, že ich má niekto rád, tak toto by v živote nespravil, pretože deti potrebujú jak mamu, tak i otca," povedala pár mesiacov po ich zmiznutí matka.

Súdne rozhodnutie o zverení detí do jej starostlivosti prišlo neskoro. Andrej Gajdár bol už ďaleko. Posledné stopy naznačovali, že by mali byť v Amerike - dnes je to už potvrdené! Pred pár dňami ich zachytili reportéri Nového času. Otec sa s deťmi prechádzal po Panama city. Ich susedia novinárom tvrdili, že z domu veľmi nevychádzajú.

Tak či onak - na Andreja Gajdára je vydaný medzinárodný zatykač. Jeho fotografia visí na stránke Interpolu. A medzi hľadanými sú stále aj obe deti. „Každá takáto vec je citlivá. Niekedy naše otvorené opatrenia môžu spôsobiť ďalší útek, alebo ďalšie skrývanie. Panama nie je súčasťou EU, platia tam určité pravidlá," povedal minister vnútra Robert Kaliňák.

Minister však naznačil, že na prvom mieste sú deti. Martina je už v Paname aj s pracovníkmi ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Deti už podľa našich informácií únoscovi odobrala panamská sudkyňa, ktorá čaká na to, že Martina prinesie právoplatné rozhodnutie o ich zverení do jej starostlivosti.

www.tvnoviny.sk/domace/1789148_manzel-jej-zobral-deti-a-usiel.-po-styroch-rokoch-ich-konecne-uvidi