Kresťanke v Pakistane potvrdili trest smrti za urážku Mohameda

17.10.2014 20:15

Právnik Sardár Muštak vyhlásil, že 50-ročná žena sa odvolala na vrchnom súde v Láhaure proti rozsudku, v ktorom bola uznaná vinnou za urážku moslimskému proroka Mohameda.

Kresťanka Asia Bibiová so svojim právnikom Sardárom Muštakom.
Islamabad 17. októbra (TASR) - Pakistanský súd potvrdil trest smrti pre pakistanskú kresťanku Asiu Bibiovú, odsúdenie ktorej za rúhanie v roku 2010 viedlo k vražde dvoch jej politických stúpencov. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na obhajcu.

Právnik Sardár Muštak vyhlásil, že 50-ročná žena sa odvolala na vrchnom súde v Láhaure proti rozsudku, v ktorom bola uznaná vinnou za urážku moslimskému proroka Mohameda. Jej odvolanie súd vo štvrtok zamietol.

Prípad vyvolal v roku 2011 svetovú kritiku, keď boli za podporu odsúdenej ženy zavraždení pakistanský minister pre menšiny Šabáz Bháttí a guvernér východného Pandžábu Salman Tasír. Obaja tiež protestovali proti zákonom o rúhaní.

V Pakistane je za urážku proroka Mohameda a moslimskej svätej knihy Korán možné dostať doživotný trest, ale aj trest smrti, napísala AP.