Karol Lovaš a jeho kontroverzné vyjadrenie o tradičnej rodine, homosexuáloch a rozvedených...

25.05.2015 10:58

Priznám sa, že už som otrávený pri čítaní najrôznejších vyjadrení katolíckych „intelektuálov“ a politikov, ktorí sa pustili do urputného boja za tradičnú rodinu. Udivuje ma argumentácia, podľa ktorej ju najviac ohrozujú gender ideológie a homosexuáli. Aspoň to sú tí, na ktorých svorne ukazujú prstom.


ilustračné foto

Rodinu však ohrozuje niečo úplne iné. Neschopnosť prijať, pochopiť, pomôcť. Čo reálne robíme pre rodiny? Predpokladám, že viac ako päťdesiatim percentám rozvedených rodín na Slovensku nepomôže, keď im k Novému roku pošleme pohľadnicu so Svätou rodinou. Zmohli sme sa aj na niečo iné? Čo pre to, aby boli rodiny úplné, urobili a robia katolícki politici, ktorí opäť raz našli svoju tému?!

Vyhrnúť rukávy a začať robiť niečo praktické

Obsesívny fetiš s názvom „tradičná rodina“ začne byť dôveryhodný, keď katolícki intelektuáli a politici prestanú vypisovať propagandistické nezmysly, vyhrnú si rukávy a začnú robiť niečo praktické, aby mohla byť tradičná rodina tradičnou rodinou. Som presvedčený, že väčšina z 50 % percent rozvrátených rodín si neželala na začiatku nič iné.

Tradičná rodina - ideálom

Tradičná rodina sa aj v našich podmienkach čoraz väčšmi stáva ideálom. Dôležitým ideálom, na ktorý nemáme prestať ukazovať. No nesmieme zostať len pri ukazovaní. To nikomu nepomôže. Aký máme program pre viac ako polovicu populácie? Čo im ponúkame? Alebo nás v Cirkvi zaujímajú iba tí „tradiční“ a „bezproblémoví“?

Človek nepotrebuje Cirkev na to, aby mu hovorila, čo je dobré a čo je zlé, čo je hriech a čo hriech nie je. V tomto smere nemusíme prioritne suplovať svedomie a prirodzený morálny zákon, vlastný každému človeku. Ľudia od Cirkvi naliehavo očakávajú, aby im pomohla vysporiadať sa so závermi svedomia. Aby im pomohla správne spracovať hriech.

Nemali by sme zostávať len pri Jánovi Krstiteľovi. On poukázal na hriech a označil hriešnika. Po ňom ale prišiel Ježiš a podal hriešnikovi ruku. Sme Cirkev Kristova, občas sa však chováme, akoby sme mali byť len Cirkvou Jánovou.

Prosím, prestaňme s touto hrubozrnnou propagandou. Inteligentného a premýšľajúceho človeka musí urážať. Pokiaľ mi neveríte, zájdite za niekým z päťdesiat percent rozvedených, a oni vám už vysvetlia, že žiadni homosexuáli, ani gender ideológie ich neohrozujú viac ako naša neschopnosť a neochota počúvať, pohladiť, pochopiť a prijať. Poskytnúť pocit domova.

www.aktuality.sk/clanok/243778/komentar-karola-lovasa-diagnoza-obsesivny-fetis/