Bývalý redaktor rádia Twist: Karol Lovaš a jeho kontroverzné vyjadrenie k homosexuálnym manželstvám

25.05.2015 10:55
Bývalý novinár a kňaz Karol Lovaš: Dávame prijímanie vrahom, no rozvedeným nie Bývalý novinár, dnes kňaz Karol Lovaš.Autor: anc
07.12.2013, 00:00 | Bol známym a úspešným novinárom. No stal sa kňazom.

Napriek tomu sa dnes otvorene vyjadruje k situácii v cirkvi. Svoj názor vyjadril aj na pastiersky list, ktorý minulú nedeľu odznel v kostoloch. Minulú nedeľu odznel v kostoloch po celom Slovensku pastiersky list, ktorý pobúril veriacich aj neveriacich. Biskupi v ňom kritizovali politiku rodovej rovnosti a homosexuálov. „Rodina nemusí prežiť v Európe, píše sa v liste. Cirkev vyčítala spoločnosti, že šíri „kultúru smrti“, ktorá ženám berie právo byť ženou a mužom zas identitu muža. Lovaš v rozhovore pre Nový Čas Nedeľa odsúdil ostrý tón, ktorý v liste veriacim zvolili slovenskí duchovní. Podľa neho z textu cítiť absenciu lásky, rozdeľovanie na dobrých a zlých a hľadanie nepriateľa.

„Keď pápež hovorí o téme rodiny, nepoužíva expresívne slová. Ani tón. Vtedy sú schopní zamyslieť sa aj tí, čo inak nemusia súhlasiť,myslí si bývalý novinár. V rozhovore sa venuje aj otázke rozvedených, ktorá tiež súvisí s krízou rodiny v spoločnosti. „Podávame eucharistiu ľutujúcim vrahom, zločincom, kňazom, ktorí si po opustení kňazstva vybavia potrebné formality, ale rozvedenému, ktorého opustí manžel, alebo manželka a on sa rozhodne vstúpiť do ďalšieho zväzku, nie,“ hovorí Lovaš a dodáva, že rozvedení sú bôľom cirkvi. Karol Lovaš v 90. rokoch, počas najtvrdšieho mečiarizmu, pracoval ako politický reportér rádia Twist. Dnes žije ako kňaz v českom meste Božejov.

www.cas.sk/clanok/267181/byvaly-novinar-a-knaz-karol-lovas-davame-prijimanie-vrahom-no-rozvedenym-nie.html