Islamský štát sa prihlásil k vražde Taliana

30.09.2015 19:49
Obeti páchatelia nič neukradli a polícia vylúčila lúpež ako motív činu. Pravdepodobne išlo o plánovanú vraždu.
Islamský štátPolícia bude zisťovať, či išlo o súčasť sprisahania na destabilizáciu Bangladéša.Foto: SITA/AP

DHÁKA/RÍM 29. septembra (WebNoviny.sk) - Teroristi z Islamského štátu (IS) oznámili, že stoja za pondelňajším zastrelením Taliana v bangladéšskom hlavnom meste Dháka. Išlo by o prvý známy útok tejto extrémistickej skupiny v Bangladéši, napísala v utorok agentúra DPA.

Päťdesiatročného humanitárneho pracovníka Tavellu Cesareho strelili trikrát na ulici, keď sa venoval džogingu, uviedli miestne médiá. K zodpovednosti za vraždu sa prihlásil Islamský štát. Informovala o tom americká spoločnosť SITE, monitorujúca aktivity militantov na internete, a dodala aj snímku obrazovky, kde vidieť vyhlásenie IS v arabčine. 
 

Všetko o Islamskom štáte nájdete TU.



"Tvrdenie Islamského štátu preverujeme," uviedol taliansky minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni pre štátnu tlačovú agentúru ANSA. Obeti páchatelia nič neukradli a polícia vylúčila lúpež ako motív činu. "Zdá sa, že to bola plánovaná vražda," uviedol bangladéšsky minister vnútra Asaduzzamán Chán pre noviny Samakal. "Polícia bude zisťovať, či išlo o súčasť sprisahania na destabilizáciu Bangladéša," dodal. 

Policajný hovorca uviedol, že polícia sa snaží tvrdenie teroristickej skupiny IS dokázať. Britské ministerstvo zahraničných vecí varovalo pred zvýšeným teroristickým nebezpečenstvom v tejto ázijskej krajine. 

www.webnoviny.sk/svet/clanok/997102-islamsky-stat-sa-prihlasil-k-vrazde-taliana/