Igor Matovič dal na kandidátku podmienku: nevystupovať proti EU a NATO

23.12.2015 19:24

                     Protisystémové strany, ktoré by mohli celé roky bezstarostne fungovať priamo v epicentre moci, sú z ríše snov.

Z rôznych strán, dokonca aj od mojich priateľov sa dozvedám, že Igor Matovič a jeho hnutie OĽaNO predstavuje akési „riešenie“ proti skorumpovanému politickému systému a že Igora Matoviča treba voliť najmä preto, lebo bojuje proti zlodejinám vládnucej elity.

V tomto blogu si dovolím načrtnúť, prečo je to totálny nezmysel a prečo je Igor Matovič omnoho viac súčasťou, než riešením problému.

Igor proti zlodejinám? Iba naoko

Igor Matovič slovenskej politike údajne prospieva, lebo poukazuje na zlodejiny vládnucej elity a tá potom pod tlakom kradne menej. Bola by to zaujímavá teória, keby však nebola v úplnom rozpore s praxou.

Igor Matovič sa vo svojich volebných materiáloch sťažuje, že vláda každý rok ukradne 3 miliardy eur a vypočítava, čo všetko by sa z toho dalo zafinancovať.

Došľaka, Matovič je v politike 6 rokov a za ten čas už vláda pod jeho tlakom nielenže mala prestať kradnúť, ale mala by ešte z vlastných peňazí financovať potreby štátu.

Má teda vláda z Matoviča naozaj strach a kradne menej? Odpoveď je NIE.

Igor ako bábka oligarchov

Igor Matovič nie je žiadnou protiváhou systému. Jeho voľbou nevyjadrujete žiaden nesúhlas či nebodaj protest. Igor Matovič je integrálnou súčasťou politického systému, ktorý u nás založil Vladimír Mečiar a k dokonalosti priviedol Robert Fico.

Gorila 2, teda prepisy rozhovorov vysokých dôstojníkov tajných služieb a ľudí z biznisu, hovorí jasne o pozadí Igora Matoviča a o tom, že za jeho úspechom stojí predovšetkým Ivan Kmotrík, teda jeden z oligarchov, proti ktorým Matovič akože bojuje.

V materiáli z roku 2010 sa píše: „Podľa NO (ĽUBO) je MATOVIČ skôr novinár, ale má 4 hlasy. Z tohto dôvodu považujú za ťažké akokoľvek nastavovať situáciu na 4 roky a je treba robiť iba konkrétne obchody.“

Osoby ďalej hovoria o tom, kto v skutočnosti za Matovičom stojí: „A. hovorí, že paradoxom je to kto dal financie na rozbeh MATOVIČovi to KMOTRÍK on ho zafinancoval, aby v opozícii zabezpečoval deštrukciu.“

Osoby v spise Gorila 2 nešetria obdivom k Matovičovým schopnostiam v oblasti „daňovej optimalizácie“. Napríklad: „T hovorí, že teraz má kauzu tlačiarenský stroj za ktorý MATOVIČ nezaplatil clo, doviezol ho po kusoch  a potom ho zložil“.

Na dnešnej tlačovej konferencii Igor Matovič predstavil svoju kandidátku do volieb, kde ale takticky zamlčal, že za OĽaNO kandiduje z 89. miesta aj Ján Budaj. Tribún Nežnej revolúcie, ktorý je dlhodobo bielym koňom Ivana Kmotríka. Keby ste náhodou nevedeli, na Slovensku sa proti oligarchii bojuje tak, že jej ľudí umiestňujeme na kandidátkach.

Je Igor Matovič bojovníkom proti systému, ktorý nevyhovuje tým, čo ťahajú za nitky? Odpoveď znie NIE. Matovič je súčasťou systému a dokonalého divadla oligarchov.

Problém totiž spočíva v tom, že každý potrebuje niekoho voliť. Aj tí, ktorí principiálne nechodia voliť „štandardné“ strany a chcú bojovať so systémom. A takých treba mať „v merku“. Preto systém vytvoril Matoviča.

Ako zbohatla pani Matovičová

Predtým, ako Igor Matovič vstúpil do politiky, vydával regionálne noviny, ktoré sú v slovenských domácnostiach obľúbené, pretože sú zadarmo a dobre sa na nich šúpu zemiaky.

Pred samotným vstupom do politiky prezieravo prepísal celú firmu na svoju manželku Pavlínu Matovičovú. Podľa výpisov z účtu, ktoré kolujú internetom ako samizdat, mala žena menom Pavlína Matovičová v roku 2010 na účte 10,5 milióna eur.

O dva roky neskôr mala pani Pavlína na účte 17,5 milióna eur, teda o takmer 70% viac, než sa rodine Matovičovcov podarilo nazhromaždiť dlhoročným podnikaním. Ako je to možné, je záhadou, ale čo-to napovie aj táto stará správa denníka SME.

Podivuhodný záväzok

Nie je asi žiadnym prekvapením, že medzi voličov OĽaNO patria namä euroskeptici, odporcovia EÚ a Západu a prokremeľsky orientovaní voliči. Tí sa totiž domnievajú, že OĽaNO je protisystémová strana, ktorá najlepšie vystihuje ich postoje.

Zaujímavé však je, za akých okolností sa na kandidátku OĽaNO v nedeľu dostala poslankyňa a bývalá kandidátka na prezidentku Helena Mezenská. Miesto dostala v poslednej desiatke kandidátky pod podmienkou, že sa Igorovi Matovičovi písomne zaviaže, že nebude vystupovať proti EÚ a NATO.

Protisystémový Igor? Kdeže!

 

Igor Matovič nie je žiaden bojovník proti systému. Podľa mňa je v prvom rade podvodník a klamár, ktorý v politike plní úlohu pekne namaľovanej ochotníckej kulisy, za ktorú bežný divák nevidí. Napokon, každý kráľovský dvor mal svojho šaša, ktorý dobre pobavil a nikdy neškodil. Tak prečo by ho nemohla mať aj naša vláda?

 

Volebný podvod na voličoch ako bonus

Mimochodom, komické je aj to, ako sa Igor Matovič „vyzul“ z koaličnej spolupráce s hnutím NOVA Daniela Lipšica a tragikomické je, ako si to nikto nevšimol.

Pre vstup koalície do parlamentu je potrebných 7% voličských hlasov, ktoré však koalícia OĽaNO-NOVA nie a nie prekročiť. Igor Matovič preto prišiel s geniálnym nápadom, ako oblafnúť celý národ a namiesto toho, aby šiel do volieb v koalícii, premenoval svoju stranu na OĽaNO-NOVA.

To však neznamená, že by sme mali zabudnúť na jeho výrok: "Ak sa nenájde sedem percent ľudí, ktorí nechcú v politike zlodejov, tak to budeme akceptovať. Bolo by zbabelé znižovať si latku na päť percent."

vargoncik.blog.sme.sk/c/392870/na-matovicovej-kandidatke-je-aj-kmotrikov-clovek.html