Hororové odoberanie detí už aj na Slovensku? Chlapčeka z triedy náhle odviedla sociálka za zúfalého plaču jeho aj spolužiakov

23.05.2016 19:22

Bratislava 18. mája 2016 (HSP/Video: facebook Monika Kozelová)

Uplynulý piatok v dedinke Brehy zažili žiaci aj učiteľka prvého ročníka ako z hororu. Bez akýchkoľvek predošlých oznámení vstúpila sociálna služba do triedy, aby na základe rozhodnutia súdu násilím odvliekli dieťa a odovzdali ho matke. Tá údajne o dieťa nejavila záujem celých 7 rokov a chlapčeka vzorne vychovávala jeho stará mama. 

Moment, kedy sociálka vtrhla do triedy prváčikov na základnej škole v Brehoch
Moment, kedy sociálka vtrhla do triedy prváčikov na základnej škole v Brehoch
 

Sociálny pracovník si celý výstup natáčal na video a na požiadavky učiteliek k ľudskejšiemu prístupu reagoval stroho, že len “vykonáva súdne rozhodnutie” a učiteľky nesmú mariť súdny výkon, lebo im za to hrozí postih. Pracovník viackrát žiadal, aby učiteľka žiaka “pustila”, no ten sa jej sám kŕčovite držal a kričal nech ho nechajú, a sám svojej mame s plačom kričal “pusť ma!”, keď sa ho snažila od učiteľky odtrhnúť.

Ako informuje na svojom blogu aktivistka Monika Kozelová, chlapček menom Marco, zdá sa, má smutný život takpovediac “od počatia”. Prežil totiž svoju vlastnú interrupciu a narodil sa, na čo matka žalovala nemocnicu za “sfušovaný potrat”. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý prípad posudzoval, uviedol, že matka mala neštandardnú maternicu a mohlo sa stať, že sa zákrok v počiatočnom štádiu tehotenstva “nevydaril”.

Matka o dieťa nejavila záujem ani po jeho narodení a zakrátko odišla do zahraničia, kde si vraj privyrábala nie najvhodnejším spôsobom. Po vystriedaní viacerých štátov napokon zakotvila vo Švajčiarsku, čo pravdepodobne je aj dôvodom, prečo zrazu žiada o zverenie dieťaťa do starostlivosti. Ako slobodná matka len na svojom synovi zarobí prostredníctvom sociálnych dávok pekný balík.

Video odoberania chlapčeka Marca je skutočne bezcitné, a pravdepodobne nevhodné pre slabšie povahy