Francúzsko postihli záplavy, nábrežie v Paríži je pod vodou

01.06.2016 14:53
Problémy sú naďalej aj v cestnej a železničnej doprave, obmedzená je i prímestská doprava na niektorých linkách RER v oblasti Paríža.
Výdatný dážď spôsobuje problémy v častiach Francúzska Francúzski záchranári museli evakuovať ľudí z ich domovov. Foto: SITA/AP

Paríž 1. júna (WebNoviny.sk) - Viaceré regióny v strednej a východnej časti Francúzska zasiahli záplavy spôsobené silnými dažďami z uplynulých dní. Zaplavené boli dnes aj nábrežia rieky Seina v Paríži. Viacero ďalších miest v tejto oblasti je záplavami ohrozených.

Ako informovali francúzske spravodajské weby, zrážky a záplavy si zatiaľ vo Francúzsku nevyžiadali obete ani zranených. Zrážkový front sa počas noci začal presúvať smerom ku krajom Limousin a Auvergne. Výdatné dažde a následné záplavy spôsobili v postihnutých oblastiach veľké materiálne škody a úrady v mnohých mestách museli pristúpiť obyvateľov k evakuácii.
 

Odporúčame:

Blesk zranil v Paríži 11-člennú skupinu detí a dospelých



Problémy sú naďalej aj v cestnej a železničnej doprave, obmedzená je i prímestská doprava na niektorých linkách RER v oblasti Paríža. Parížska radnica dnes uzavrela cesty po nábreží v juhozápadnej časti mesta v blízkosti Eiffelovej veže, pretože hladina Seiny vystúpila na 4,3 metra.

Úrady vyzvali obyvateľov mesta i návštevníkov na opatrnosť na nábrežiach a avizovali, že vysoký stav vody v Seine by mal trvať až do piatku. Radnice viacerých miest a obcí v strednej časti Francúzska dnes zrušili vyučovanie v školách i všetky mimoškolské aktivity.

Agentúra AP uviedla, že silné zrážky si vynútili viacero prestávok počas tenisového turnaja Roland Garros v Paríži, evakuáciu dvoch väzníc a stovky výjazdov hasičov na záchranné operácie v oblasti Burgundska.                  www.webnoviny.sk/svet/clanok/1071071-francuzsko-postihli-zaplavy-nabrezie-v-parizi-je-pod-vodou/