EEI darovala Košičanom cez mestskú políciu 36 nových papúč a 6 vozidiel. Dalších 72 papúč na ceste

11.12.2016 15:34

Kontroverzná firma EEI, ktorá začala spoplatňovať parkovanie v Košiciach a vyvolala tým vlnu odporu, sa rozhodla darovať Mestskej polícii 36 nových papúč a 6 nových áut značky Citroen Berlingo

Ilustračné foto
Ilustračné foto
 

Dôvodom bude skutočnosť, že mestská polícia nemôže využívať tzv. objektívnu zodpovednosť pri pokutovaní. To znamená, že pokiaľ vám mestská polícia nedokáže, že auto ste parkovali vy, nemôže vás pokutovať. Takže bloček za stieračom a fotografia nedokazujú, že s autom ste parkovali vy. V prípade, že vám nasadí papuču, sa však k priestupku priznáte, keďže potrebujete s autom odísť.

Pôvodný zámer EEI bol taký, že po Košiciach budú nonstop jazdiť monitorovacie vozidlá EEI, ktoré ku hriešnikom budú rovno posielať hliadky mestskej polície, ktoré vozidlo odfotografujú a pošlú pokutu. Za smenu by dokázali zmonitorovať až 20 tisíc vozidiel. Na tento účel EEI už predtým darovala elektronické vybavenia do hliadkujúcich áut mestskej polície, ktoré by dostávali súradnice neplatiacich áut z monitorovacieho vozidla EEI. Keďže tento systém pozabudol na to, že objektívnu zodpovednosť mestská polícia využívať nemôže, rozhodla sa firma EEI pre nový dar vo forme 36 papúč a 6 vozidiel.

Vozidlá sú zabezpečené rádiostanicami, GPS zariadením a tankovacími kartami. Každé vozidlo má v kufri šesť kusov technických prostriedkov na zabránenie odchodu vozidla z miesta. Dodaných bude ešte ďalších dvanásť vozidiel a 72 papúč, uviedla mediálna zástupkyňa EEI Lucia Chovanová.

www.hlavnespravy.sk/eei-darovala-kosicanom-cez-mestsku-policiu-36-novych-papuc-a-6-vozidiel-dalsich-72-papuc-na-ceste/870983