Deň modlitby za Čínu 24. mája – pápež František pozýva veriacich

24.05.2016 12:54

 


Transparent čínskych katolíckych komunít v Ríme počas modlitby Anjel Pána 22. mája 2016 na Nám. sv. Petra - ANSA
23/05/2016 16:59
POSUŇ ĎALEJ:

Vatikán/Čína 23. mája – Zajtrajší 24. máj budeme už po desiaty raz sláviť ako Deň modlitby za cirkev v Číne. Tradíciu zaviedol v roku 2007 pápež Benedikt XVI., ktorý vtedy publikoval významný List čínskym katolíkom. Svätý Otec František pri tejto príležitosti vyzval veriacich, aby sa na sviatok Panny Márie Pomocnice kresťanov pripojili k spoločnej modlitbe za Čínu.

V nedeľu pri modlitbe „Anjel Pána“ Svätý Otec pozdravil členov čínskej katolíckej komunity v Ríme, ktorí boli prítomní na Námestí sv. Petra. Veriacim na celom svete adresoval tieto slová:
„V utorok 24. mája sa duchovne zjednotíme s katolíckymi veriacimi v Číne, ktorí v ten deň slávia s osobitnou nábožnosťou spomienku Panny Márie Pomocnice kresťanov, ktorú si ctia vo svätyni Šešan v Šanghaji. Prosme Máriu, aby dala svojim deťom v Číne schopnosť rozlišovať v každej situácii znaky milujúcej prítomnosti Boha, ktorý nás vždy prijíma a vždy odpúšťa. Kiež sa v tomto Roku milosrdenstva čínski katolíci spolu so všetkými, čo sa pridržiavajú iných ušľachtilých náboženských tradícií môžu stať konkrétnym znakom dobročinnej lásky a zmierenia. Takto budú rozvíjať autentickú kultúru stretnutia a harmónie celej spoločnosti, tej harmónie, ktorú čínsky ľud tak veľmi miluje.“ -jb-