Ďalšia demonštrácia, Slováci na nohách v Bratislave: Paška padol, opozícia má nový terč!

17.11.2014 21:50

BRATISLAVA – V hlavnom meste sa opäť demonštrovalo. Ľudia vyšli do ulíc, aby vyjadrili svoj protest proti korupcii. Akciu organizujú niektorí opoziční poslanci a spolu s nimi prišli tisíce občanov na Námestie Slovenského národného povstania. Po tom, čo odstúpil Paška, teraz viacerí idú protestovať proti Smeru!
SNP 17. 11
V Bratislave sa zhromažďovali ďalší a ďalší ľudia. Organizátori odhadujú, že prišlo až 5 tisíc ľudí. “Po piatkovej demonštrácii na Námestí SNP v Bratislave, kde prišlo vyše 2000 ľudí, pokračujeme v našom boji proti korupcii, Paškovi a celému Smeru! Práve preto je nevyhnutné, aby sme sa v pondelok 17. Novembra o 17:00, opäť po 25 -tich rokoch postavili na námestia a poslali jasný odkaz tejto vláde!” píše sa na stránke organizátorov.

Ďalšia demonštrácia, Slováci na
Vyslovili sa aj 3 požiadavky pre premiéra Fica:

1. Zákaz obchodovania štátu a schránkových firiem.
2. Vytvorenie poslaneckého výboru, ktorý by preskúmal Gorilu.
3. Zákaz politických nominácií
Na záver zhromaždenia sa zahrala slovenská štátna hymna. Protest sa konal aj v piatok, kde demonštranti na čele s Hlinom, Lipšicom, Matovičom a Sulíkom žiadali Paškovu hlavu. Na veľké prekvapenie odstúpil už v po komunálnych voľbách. Ale davu to nestačilo a dnes kričal “Paška nestačí, Paška nestačí”. Taktiež by protestujúci chceli vyvodiť trestnoprávnu zodpovednosť voči ďalším vinníkom káuz.

Bývalý predseda parlamentu odôvodňoval svoje odstúpenie týmito slovami. “Záleží mi na tomto meste, záleží mi na Slovensku a už mám dosť. Preto je tu moja manželka. Nikto mi nebude rozvracať rodinu. Preto oznamujem, že napriek víťazstvu v referende odstúpim z pozície predsedu Národnej rady, lebo chcem, aby Slovensko fungovalo ako normálna krajina, aby politiku nerobilo zopár anarchistov na uliciach,” vyhlásil Paška.

Signatári výzvy na odstúpenie Pavla Pašku z funkcie predsedu Národnej rady SR, europoslanec Richard Sulík, poslanci NR SR Daniel Lipšic, Igor Matovič a Alojz Hlina na včerajšom vyhlásení na Námestí SNP poďakovali tisícom ľudí, ktorí vykričali Pavla Pašku z funkcie.

Ako včera vyhlásil Igor Matovič, odstúpenie Pavla Pašku je prvý krok v boji proti korupcii. Podľa Matoviča porazila Pašku jeho vlastná pažravosť a strach Smeru z ľudí na námestiach. „Aj naďalej by sme mali byť veľmi ostražití a určite by sme nemali byť naivní, že Smer zrazu prestane len tak kradnúť. Smer tu zaniesol organizovaný systém okrádania štátu,“ vyhlásil.

Pavlovi Paškovi odkazuje, že „nie tí, ktorí prídu bojovať proti zlodejom v politike sú anarchisti, anarchista je politik, ktorý zneužije dôveru voličov na to, aby ich následne mohol okrádať.“