Bratislavou kráčali tisíce odporcov islamizácie a prisťahovalectva

21.06.2015 21:44

Bratislava 20. júna 2015 (HSP/Foto: HSP – Marek Valovič/TASR)

Ulicami Bratislavy sa ozýva “Slovensko Slovákom!”

protest2jpgProstredníctvom sociálnej siete Facebook potvrdilo svoju účasť na dnešnej demonštrácii viac ako trinásťtisíc účastníkov. Slováci sa tak rozhodli protestovať proti kvótam, ktoré chce členským krajinám určiť Brusel. No vyjadrujú aj svoj nesúhlas s islamizáciou Slovenska.

no_immigrants.thumbnailOdhady počtu účastníkov sa líšia. Organizátori uvádzajú 10.000, väčšina médií sa zhoduje na 5-tich tisícoch, denník Sme píše iba o 2 tisíckach protestujúcich. V dave bola väčšina bežných, na prekvapenie bolo vidieť aj starších ľudí. V žiadnom prípade nemožno povedať, že by demonštráciu tvorili iba príslušníci extrémnej pravice, aj keď bolo vidieť i vlajky SHO, Pospolitosti a Kotlebovej strany.

Dav sprevádza polícia. Postupne prešiel od hlavnej vlakovej stanice až na Štefánikovu ulicu, kde ich zastavila polícia a skandovali heslá ako “Vlastizrada!”. Dokonca vykrikovali hanlivé heslá na margo europoslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej. Demonštranti v rukách držia aj transparenty, ktorými sa hlásia k hnutiu Vzdor.