Americký dron zasiahol pri útoku výcvikový tábor aš-Šabábu

08.03.2016 22:33
Americký útok bezpilotným lietadlom zasiahol tábor bojovníkov militantného islamistického hnutia aš-Šabáb v Somálsku. O život prišlo vyše 150 bojovníkov.
somalsko militanti aš-Šabáb Dron zasiahol pri útoku výcvikový tábor aš-Šabábu, zahynulo 150 bojovníkov. Foto: archívne, SITA/AP

WASHINGTON 7. marca (WebNoviny.sk) - Pentagón v pondelok oznámil, že americký útok bezpilotným lietadlom zasiahol v sobotu 5. marca výcvikový tábor bojovníkov militantného islamistického hnutia aš-Šabáb v Somálsku, ktorí sa pripravovali na podniknutie útoku veľkého rozsahu, pravdepodobne proti africkým alebo americkým vojakom.

Námorný kapitán Jeff Davis, hovorca amerického ministerstva obrany (Pentagónu), uviedol, že dron zasiahol tábor Raso a o život prišlo vyše 150 bojovníkov aš-Šabábu. Hovorca dodal, že podľa dostupných informácií sa výcvik už končil a mala sa začať operačná fáza údajného útoku.

Hovorca Pentagónu uviedol, že výcvikový tábor, približne 195 kilometrov severne od hlavného mesta Mogadišo, bol zničený. Aš-Šabábu, napojenému na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida, sa pripisuje množstvo útokov, vrátane odpálenia bomby na palube dopravného lietadla z minulého mesiaca, ktorá si vynútila núdzové pristátie lietadla v Mogadiše.                  

www.webnoviny.sk/svet/clanok/1045897-americky-dron-zasiahol-pri-utoku-vycvikovy-tabor-as-sababu/