Zadržali novinára - stretnutie Gašparovič (Prezident SR) a Vaľová - incident - kamera č. 2

24.06.2015 21:48

https://i.ytimg.com/vi/Janhf4as-W4/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=Janhf4as-W4

Záznam z kamery č. 2 - nezostrihaný:
Dňa 6.9.2013 navštívil Prezident Slovenskej republiky - Ivan Gašparovič mesto Humenné. Privítala ho primátorka, poslankyňa NRSR a členka mnohých výborov - Jana Vaľová.
Televíza JOJ zverejnila neobjektívnu správu, že "istý muž" a "údajný novinár" sa dobýjal ku Prezidentovi SR - tieto pochybné informácie čerpali od hovorkyne Policajného zboru.
Daňo sa ale nikde nedobýjal - slušne počkal príchodu Prezidenta SR Gašparoviča a spolu s primátorkou Janou Vaľovou ho nasledoval pokojne až ku jej kancelárii na 2. poschodí Mestkého úradu v Humennom - kde ho už nevpustili a zákaz vstupu agentom úradu pre ochranu ústavných činiteľov rešpektoval a zostal na chodbe, kde ho následne začali napádať neoznačení agenti. Teda boli tam dvaja "tajní agenti" - zrejme s úmyslom umelo vyprovokovať situáciu bez svedkov - vzhľadom ŠTBáci 80tych rokov minulého storočia.
Zdá sa, že situáciu vyhrotili umelo tak, že postupne Daˇan napádali a ničili techniku a odmietali sa transparentne identifikovať tak, aby mal možnosť ich preukazy vidieť a zistiť, či vôbec majú oprávnenie ho kontrolovať. Až po kriku a príchode svedkov boli agenti ochotní vytiahnuť svoje preukazy - aj to iba na extrémne krátky čas, kedy sa z nich nedalo čítať. Uvidíte, či verzia hovorkyne PZ je pravidvá alebo účelová s cieľom očistiť nezákonný zásah policajtov a tajných služieb.
----------------------
Privolaná hliadka polície neumožnila Martinovi Daňovi ani vybrať z vrecka PAS - na pokyn jedného z utajených agentov ho spútali a odviedli a z väzby pustili až potom, keď Prezident republiky Ivan Gašparovič opustil mesto Humenné. Policajný zásah bol tvrdý a neadekvátny. Daňo mal množstvo pomliaždenín a aktívny odpor nekládol. Bude to predmetom prešetrenia inšpekcie Ministerstva vnútra, prípadne trestného a civilnej žaloby.
---------------------
Tu je linka na TV JOJ: https://udalosti.noviny.sk/z-domova/06...
---------------------
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013