Trestný súd: Počiatek vs Daňo (zvukový záznam z procesu)

24.06.2015 00:02

https://i.ytimg.com/vi/dRq0iOuXSkQ/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=dRq0iOuXSkQ

Celý zvukový záznam z pojednávania zo dňa 23. Apríla 2015 vo veci ohováranie, že minister Počiatek berie drogy! Ján Počiatek alias POPO nebol prítomný. Neprišiel ani jeho zástupca JUDr. Martin Čižmárik z Baducci Legal ani prokurátor Juhás - poslali za seba "mladú silu" (zrejme na skúšku)
Portál GINN podporujú občania - pridajte sa aj vy https://www.ginn.press/podpora
---------------------
Po skončení súdneho pojednávania podal Martin Daňo / GINN podnet na disciplinárne konanie proti sudkyni Halvoňovej a návrh na jej vylúčenie z ďalšieho konania.
V tomto mimoriadne zaujímavom súdnom spore, kde je stíhaný novinár za to, že sa opovážil Ministra Počiatka vyzvať na splnenie jeho sľubu, aby podstúpil transparentný drogový test nám omáhajú občania finančne aj morálne. Ďakujeme.
Chronológia prípadu Počiatek https://www.ginn.press/a/pociatek-chro...
---------------------
Baducci Legal je právna kancelária, ktorá sídli v Hoteli Carlton v Bratislave - založil ju známy Martin Čižmárik. Známa sa stala aj jeho sestra Alexandra, keď zastupovala štátnu lotériou spoločnost v kauze TIPOS / Lemikon práve za čias Ministra Počiatka. Dnes ho zastupujú aj v jeho osobných veciach.
Postup advokátskej kancelárie však vyvoláva otázky: Klienta Popa nepoučili, že na trestné pojednávanie sa musí dostaviť osobne, lebo je poškodený a musí vyjadriť v akom zmysle sa cíti byť poškodený. Zdá sa, že Badduci Legal nemá ani vedomosti o tom, kde sa má sedieť na trestnom súd a ako sa obliecť. Mladý advokát Blaško si totiž ako zástupca poškodeného navliekol talár a posadil sa medzi verejnosť do poslednej lavice. Talár však môže nosiť len sudca, prokurátor a zástápca obžalovaného. K prokuratórovi si sadol až na upozornenie sudkyne... Čo je to teda za nevzdelaných advokátov, ktorí neraz zastupujú na súde aj dôležité štátne záležitosti. Čižmárik pracoval aj pre firmu DITEC, ktorá je známa svojimi podozrivými dodávkami predražencýh software pre štátny sektor.
-------------------------
Nevzdelaný právny zástupca Počiatka?! Matej Blaško / Baducci Legal teda:
1) Nesprávne poučil klienta o úkone / Úlohou právneho zástupcu poškodeného je poučiť ho, že v trestnom konaní je osobná účasť pošk. nevyhnutná.
Tak prispel k zmareniu pojednávania.
2) Nevedel, kam si ma na súde sadnúť / Po vstupe do pojednávačky si sadol k verejnosti. Až na výzvu sudkyne si presadol ku prokurátorovi :-)
3) Prišiel a obliekol si talár / Talár však na trestnom súde nosí len sudca, prokurátor a právny zástupca obžalovaného, nie zástupca poškodeného!
-------------------------
Sudkyňa Iveta Havloňová je známa tým, že v sále používa zvýšený ton hlasu. Jej rukamiuž prešli také osobnosti ako Ivan Lexa, Ján Cuper či Robo Beňo. Lexa si raz dokonca po jej hlasitom výstupe vyžiadal prestávku. Ani na pojednávaní s Počiatkom tomu nebolo inak. Ešte pred začatím pojednávania - ako sa verejnosť usádzala na miesta - zvýšeným hlasom upozorňovala verejnosť čo sa smie a nie.... Zakázala sa dokonca aj usmievať a prikázala aby sa vypli kamery. Umožnila nahrávať zvuk, ale zvukový prenos bez odôvodnenia zakázala. Rovnako zakázala fotiť prokurátora a to aj mimo pojednávacej miestnosti - pritom takýto zákaz môže platiť len na špeciálneho prokurátora - nie bežného okresného.
§253 Zákona č. 301/2005 Z.z.Trestný poriadok
-------------------------
Sudkyňa zakázala fotiť prokurátora. Prokurátora však je možné filmovať, fotiť a zverejňovať! (okrem špeciálneho prokurátora) §55j Zákona č. 153/2001 Z.z. o prokuratúre.
-------------------------
Trestný súdny proces: Ohováranie, že minister berie drogy!
- prečin ohovárania podľa §373 ods. 1, odsek 2 písmeno c) Trestného zákona s poukazom na ust. §122 odsek 2 písmeno a) Trestného zákona
Poškodeny: minister Ján Počiatek alias Popo
Obžalovaný: novinár Martin Daňo
Možný trest: 1-5 rokov
Právny zástupca poškodeného Počiatka: Martin Čižmárik / BADUCCI Legal
Substitučne zastúpený advokátom: Matej Blaško
-------------------------
GINN podporujú občania https://www.ginn.press/podpora
-------------------------
Použitá hudba: Momo feat. Miky Mora: Kokain, z albumu Momo: Nepatrím medzi...
Účinkovali: Matej Blaško, Rudolf Vaský, Badduci Legal, DITEC, Alexandra Čižmáriková, Martin Čižmárik,
Ďalšie kľúčové slová: megalodon, gorila, nakrúcanie, politika, vláda, parlament, SMER-SD, demokracia, totalita, smrť, genocída, národ, Panasonic HX-A500, Canon VIXIA/LEGRIA HF-G25
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2015
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2015