Rozdielný prístup k novinárovi u prezidenta ...

24.06.2015 21:36

https://i.ytimg.com/vi/WsFsMMFDtWI/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=WsFsMMFDtWI

Prístup Prezidentskej kancelárie je od strany SMER-SD odlišný.
Podporte GINN v hľadaní pravdy https://www.ginn.pro/podpora
V stredu 10.9.2014 Úrad vlády obmedzil vstup novinára Martina Daňa do jeho budovy - vraj nemal novinársky preukaz. Keď sme následne dokázali, že novinársky preukaz nie je platný doklad totožnosti, o týždeń neskôr (17.9.2014) sme sa na zasadanie Úradu vlády vybrali znova a znova nás tam nevpustili - vraj si najprv treba podať žiadosť. GINN žiadosť podal - tá ale bola zamietnutá bez uvedenia dôvodov. Ešte predtým vraj nechali prejsť novinárov GINN bezpečnostnou previerkou - ale akou?, keď zákon taký postup nepripášťa. Vstup na Úrad vlády pre novinárov GINN svojvoľne zamietol hovorca Roberta Fica - nominant SMER-SD - Erik Tomáš - ten Erik, ktorý tak rád média zastrašuje silou svojho mecenáša (SMER-SD). GINN podáva žalobu na Najvyšší súd proti nezákonnému zásahu a obmedzeniu vstupu do vládnych budov.
Cesta k slobode je trnistá... Zakladateľ GINN M. Daňo je opakovane podrobovaný fyzickému násilu, zaisteniu a nezákonným zásahom zo strany polície - najmä ak sa na mieste nachádzajú predstavitelia strany SMER-SD.
Dňa 2.10.2014 sme sa išili pozrieť - aký prístup k slobodným médiam má Prezidentský palác. V ten deň nový Prezident Andrej Kiska slávnosten uvádzal do funkcie predsedníčku Najvyššieho súdu - Danielu Ševcovú, v ktorej spočívajú nádeje v nápravu súdnictva. Je to práve ona, v ktorej kompetenciii je súd, ktorý bude rozhodovať aj o žalobách GINN a Martina Daňa proti nezákonným zásahom proti novinárom.
Zdá sa, že zatiaľ čo Robert Fico novinárov obmedzuje, nezávislý Prezident Andrej Kiska sa ich nebojí! Martin Daňo mohol prísť a bez problémov nakrútiť celý priebeh slávnostnej ceremónie.
Ševcová (* 19. júl 1951, Nové Zámky) pre média povedala: "Musíme predovšetkým skrátiť prieťahy v súdnom konaní a myslím si, že je to prvoradou úlohou."
GINN a Martin Daňo sa domáhajú ochrany základných ľudských práv a slobôd už dlhší čas a veríme, že naše prípady budú prejednané včas.
Tu je rekapitulácia nazávažnejších zásahov proti slobode, ktoré sú predmetom konania Najvyššieho súdu:
---------------
Nezákonný zásah č. 1 (Dátum: 6.9.2013) - Prezidenta SR Ivan Gašparovič navštívil Humenné, Novinár Martin Daňo bol násilne zaistený a držaný na polícii až kým Prezident neopustil Humenné
---------------
Nezákonný zásah č. 2 (Dátum: 18.2.2014) Tlačová konferencia o zmenách v justícii, Prítomní boli preseda NR SR Pavol Paška a Minister spravodlivosť Tomáš Borec. Novinár Martin Daňo bol násilným spôsobom vyvedený z budovy Národnej rady bez uvedenia dôvodu.
---------------
Nezákonný zásah č. 3 (Dátum: 10.9.2014) Pravidelné zasadanie Úradu vlády SR, Prítomní boli predstavitelia vlády (SMER-SD). Policajti vykonštruovali útok na verejného činiteľa. Novinára M. Daňa následne fyzicky napadli a nezákonným spôsobom držali na polícii až do nočných hodín. Následne obmedzili vstup reportérom GINN na Úrad vlády.
---------------
Pokým dýcham, dúfam... (lat: Dum spīrō, spērō) GINN a občania, ktorí ho podporujú ešte dýchajú...
---------------
GINN nie je jediný postihnutý. Okrem Roberta Fica (SMER-SD) obmedzoval prácu novinárov aj ex-prezident Ivan Gašparovič, keď po zverejnení jeho brbptov už reportérku GINN do paláca nevpustil - vraj robí šaškárne (26. Január 2009)
---------------
GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Účinkovali: Andrej Kiska, Daniela Švecová, Martin Daňo, Marek Trubač, Ivan Gašparovič, Silvia Pňačková, Slávka Ďurišová, Tomáš Benedikovič, Ľuba Lesná, Janka Krescanko-Dibáková
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2014
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013, 2014