Proti kvetinárke, ktorá si mala objednať manželovu vraždu, vypovedal kriminálnik

10.08.2015 17:58
 
Proti kvetinárke, ktorá si mala objednať manželovu vraždu, vypovedal kriminálnik
04.02.2015 16:15:05|Zdroj: TASR, SITA| Foto: SITA

„Zuby ok“, to bola esemeska, ktorou Martin Adamkovič oznámil Eve Turcsányi-Zámečníkovej, že zabil jej manžela a zakopal ho tak, ako sa dohodli. O fingovanej vražde, ktorú si mala objednať česká podnikateľka s kvetinami, vypovedal na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Nechcela živiť darmožráča

Podľa korunného svedka je obžalovaná „veľmi inteligentná baba, žiadna sliepka, v hlave to má dobré upratané“. Dôvodom, prečo sa chcela zbaviť manžela, je podľa neho to, že nechcela „živiť darmožráča“.

Česká podnikateľka vraj nebola lakomá, ale ak z človeka nič nemala, nedala mu ani päť korún. Za dôvod, prečo sa nakoniec on obrátil na políciu, keď s obžalovanou dobre vychádzal a k nemu bola aj štedrá, uviedol, že jej začal nedôverovať. Korunný svedok na súde priznal, že už bol odsúdený za násilnú kriminalitu ako mladistvý v roku 1998 a potom aj v roku 2001 za vydieranie. V súčasnosti podniká, má firmu Prétorián – group.

Kamarátku odmietol zabiť

V septembri 2013 ho obžalovaná požiadala vybaviť svadbu s Ľudovítom a len s dvoma svedkami. Zobrali sa potom v novembri v Motešiciach. Podľa svedka sa mu po svadbe sťažovala, že jej manžel kradne peniaze a s „nejakou k*rvičkou čaká dieťa“.

V januári mu potom povedala, že sa má zbaviť Ľudovíta. Mal som si zadovážiť komplica, zakopali by sme ho a ona by ho časom vyhlásila za mŕtveho. Pred ním aj roztrhala Ľudovítov pas. Pôvodne mal zabiť aj komplica, to potom už nechcela.

To sa mu veľmi nepozdávalo „ide o vagabundskú česť“. Presne všetko domyslené mala podľa neho iba do momentu vraždy. „Potom to už bol guláš,“ dodal. Keď mu oznámila, čo od neho chce, „zostal v ňom vnútorný nepokoj“. „Pochádzam z kriminálneho prostredia, vyznám sa v kriminalite, ale nevedel som čo mám spraviť,“ uviedol.

Svedok sa preto poradil s kamarátom, jedným trenčianskym policajtom a ten mu poradil, že sa má obrátiť na políciu. Adamkovič to však podľa svojich slov nechcel riešiť s policajtmi z Trenčína, lebo „cez nich by ho vedela obžalovaná odpratať“. Uviedol aj, že obžalovaná ho požiadala už začiatkom novembra, aby zabil jej kamarátku Martinu D., to vtedy však odmietol.

Omráčiť a zaškrtiť

Obžalovaná mu mala zabezpečiť zbraň. Nebola to klasická "devina" a tak nezohnala strelivo a preto sa poprava oddialila, vysvetľoval svedok na súde. V stredu 22. januára si podľa svedka všimla, že má paralyzér a dohodli sa, že Ľudovíta omráči a zaškrtí. K vražde malo dôjsť v piatok 24. januára.

Turcsányi-Zámečníková v ten deň korunného svedka prepašovala do domu, komplic mal prísť zadnou bráničkou. Zastrela žalúzie. Okrem jedla nechala v dome aj handry, švihadlo, dve eskapásky. Potravinovú fóliu dal dole z kuchynskej linky korunný svedok.

On doniesol len čiernu látku, v ktorej vyniesli von zabaleného Ľudovíta. Po fingovanom útoku ho dali do kúpeľne a povedali, nech je ticho. Keď sa zotmelo, vyniesol ho komplic do auta a išli za policajtmi na dohovorené miesto. Adamkovič obžalovanej napísal dohovorenú esemesku.

Vyklepala ho ako rezeň

S Evou svedok nemal podľa svojich slov pomer. Obchodovali sme spolu. „O čo ma požiadala, to som vykonal a zaplatila mi,“ dodal. „Išlo o nelegálnu násilnú činnosť, ale nie až takto závažnú,“ uviedol.

Nechcel spresniť o čo išlo, lebo by si mohol privodiť trestné stíhanie. Poznajú sa päť rokov a pomáhala mu aj finančne, keďže má šesť detí. Na adresu manžela sa vyjadril, že je jednoduchý neškodný človek. „Ona nasypala zrno a on všetko zobkal. Vyklepala ho ako rezeň. Mala vo vzťahu strašne na vrch, prišiel s holou riťou,“ vyhlásil korunný svedok.

Výpoveď korunného svedka označila obžalovaná za „ jedno klamstvo vedľa druhého“. Jej brat vo výpovedí povedal, že to, čo je kladené sestre za vinu, je holý nezmysel.

www.ta3.com/clanok/1055555/proti-kvetinarke-ktora-si-mala-objednat-manzelovu-vrazdu-vypovedal-kriminalnik.html