Polícia vrátila zhabaný server rodinnej firme Matovičovcov.

14.08.2015 16:06

BRATISLAVA – Polícia vrátila zhabaný server rodinnej firme regionPRESS lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča. Potvrdil to Matovič na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

Igor Matovič.
 

Matovič informoval, že server doniesol vyšetrovateľ v stredu večer. Vrátené neboli dva pevné disky, na ktorých má firma, oficiálne napísaná na manželku politika, mzdové podklady.

Zamestnanci regionPRESS tak vraj nebudú môcť dostať výplaty v riadnom termíne, ktorým je piatok. Národná kriminálna agentúra (NAKA) podľa neho prisľúbila, že disky vráti v piatok (14.8). Matovič vyjadril počudovanie nad tým, že kopírovanie údajov bude trvať takto dlho.

Do centrály rodinnej firmy Matoviča v Trnave prišla v stredu Národná kriminálna agentúra (NAKA). Hovorca policajného prezídia Michal Slivka informoval, že k razii došlo, lebo konateľ vydavateľstva opakovane neuposlúchol výzvy na vydanie dokumentov dôležitých pre trestné konanie.

Matovič dnes polícii tiež vytkol, že si z počítačov jeho rodinnej firmy kopírovala celý obsah diskov a nie len údaje týkajúce sa účtovníctva. To mu podľa jeho slov potvrdili pracovníci IT spoločnosti, ktorých zavolal.

„Jednoznačne konajú nad rámec príkazu prokurátora a snažia sa urobiť čokoľvek, aby našli niečo, čo môžu proti nám použiť,“ vyhlásil Matovič. Vyjadril tiež údiv, prečo sa prípadom zaoberá NAKA, ktorá má v náplni iba vyšetrovanie najväčších daňových únikov.

„Obávam sa, že keď sa vyšetrovatelia NAKA sústredia na takéto veci, neostane im čas na dôležitejšie,“ doplnil.

Razia nesúvisí s Procházkom

Razia, ktorú v stredu urobila Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo firme rodiny Igora Matoviča (OĽaNO), nesúvisela s kauzou nahrávky rozhovoru medzi Igorom Matovičom a vtedajším kandidátom na prezidenta, dnes šéfom strany Sieť, Radoslavom Procházkom. Túto informáciu priniesla televízia TA3.

NAKA zaistila server regionPRESSu pre vedené trestné stíhanie. Vyšetrovateľ firmu obvinil v júni zo skrátenia dane a poistného.

"RegionPRESS podľa Národnej kriminálnej agentúry poskytol od roku 2011 do roku 2014 reklamné služby rôznym, najmä politickým subjektom. Firma si vraj do účtovníctva zaúčtovala také faktúry a platby, ktorých skutočnú výšku napokon znížili fiktívnou zľavou až do výšky 90 percent," tvrdí televízia.

NAKA začala proti trnavskému regionPRESSu trestné stíhanie pre trestný čin skrátenia dane a poisteného na základe anonymného oznámenia začiatkom júna.

aktualne.atlas.sk/policia-vratila-zhabany-server-rodinnej-firme-matovicovcov/dnes/kauzy/?utm_source=ibb&utm_medium=all&utm_campaign=html-bannery