Policajti rozložili kokaínový gang, zadržali osem Čechov

27.08.2015 18:30
Medzi zadržanými sú aj organizátori gangu, ktorý si najímal chudobných ľudí, aby za nízku odmenu pašovali do európskych krajín kvalitný kokaín z Brazílie a Kolumbie.
Policajti rozložili kokaínový gang, zadržali osem Čechov Očakáva sa, že v súvislosti s činnosťou tejto skupiny skončia v rukách polície aj ďalšie osoby. Foto: ilustračné, SITA/AP
PRAHA 27. augusta (WEBNOVINY) - Európske policajné zložky zadržali ôsmich Čechov a dvoch Nigérijčanov v rámci medzinárodnej operácie proti nigérijskej skupine, ktorá obchodovala s kokaínom dovezeným z Južnej Ameriky.

Pri zásahoch v rôznych krajinách zhabali osem kilogramov tejto drogy, uviedla vo štvrtok agentúra AP odvolávajúca sa na vyhlásenie českej polície. Na operácii koordinovanej policajnou agentúrou EÚ Europol sa podieľali orgány v Česku, Španielsku, Nemecku, Rakúsku, Švédsku, Holandsku, Nórsku a Portugalsku.

Odporúčame:

Pod nákladom dlaždíc sa skrýval heroín za 20 miliónov eur

Polícia zatkla 91-ročného muža, v mydlách pašoval kokaín


Medzi zadržanými sú aj organizátori gangu, ktorý si najímal chudobných ľudí, aby za nízku odmenu pašovali do európskych krajín kvalitný kokaín z Brazílie a Kolumbie. Očakáva sa, že v súvislosti s činnosťou tejto skupiny skončia v rukách polície aj ďalšie osoby.
www.webnoviny.sk/svet/clanok/986977-policajti-rozlozili-kokainovy-gang-zadrzali-osem-cechov/