Počas karnevalu v Riu dobodal útočník na smrť nemeckého turistu

19.02.2015 08:58

Nemca previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol.

Umelci z tanečnej školy samby Rio vystupujú počas živého sprievodu na svetoznámom karnevale v brazílskom Riu de Janeiro 15. februára 2015.

Rio de Janeiro 19. februára (TASR) - Počas karnevalu v brazílskom Riu de Janeiro dobodal neznámy útočník na smrť nemeckého turistu, informovala v stredu agentúra AP s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

Vyšetrovatelia uviedli, že páchateľ, po ktorom stále pátrajú, prepadol Freda Nietenfa a jeho manželku v utorok večer v starom centre mesta. Po tom, ako sa Nietenf bránil olúpeniu, ho útočník dobodal.

Nemca previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol. Jeho manželka taktiež utŕžila bodné zranenia, po ošetrení ju z nemocnice prepustili.

V meste Paraty úrady v nedeľu prerušili karnevalové oslavy po tom, ako pri prestrelke zomrel jeden človek a najmenej deväť ďalších bolo zranených, z toho traja turisti zo Sao Paula.

Radnica prímorského mesta uviedla, že na centrálnom námestí začal počas pouličného večierku v blate (Bloco da Lama) strieľať akýsi muž. Zabil 21-ročného muža a zranil ľudí naokolo.