Oligarcha z SNS Andrej Danko: Žltý musí preč!

13.04.2016 01:06
https://i.ytimg.com/vi/0kseGXi02pg/maxresdefault.jpg
Zverejnené: 4. 3. 2016

Andrej Danko, šéf národne orientovanej Slovenskej národnej strany, sa vyjadril, že neznáša žlté valky a musia zo Slovenska zmiznúť.
Toto video robím trochu zaujatý, lebo Žlté vlaky podporujú aj portál GINN avšak všetko transparentne zverejňujeme. Spoločnosť Regiojet / Student Agency a Radim Jančura nás podporuje sumou 1000 EUR/mesačne od Mája 2015 (obrazne cca 200-230 EUR/video). Nie je to ani zlomok z toho, čo napríklad iné relácie pohĺcajú z našich daní. Napríklad:
Podporované od občanov a firiem:
Video GINN: 230 EUR / diel od RegioJet
Platené z daní a štátneho rozpočtu:
Nebíčko v papuľke: 15.000 EUR / diel z RTVS
Aj múdry schybí: 35.000 EUR / diel z RTVS
Ak by som to mal ukázať názorne, tak Regiojet odvádza GINNu denne tržbuvo výške z jedného cestujúceho na trase z Bratislavy do Košíc alebo opačne. Nie je to veľa ale pomáha nám to prežiť.
Keď teda Danko neznáša žtlé vlaky lebo nie sú slovenské - prečo teda dobre znáša nemecké mercedesy a švajčiarske hodinky? A možno preto neznáša žlté vlaky, lebo z toho nič nemal do vlastného vrecka…
Akú hru tú hraje slo slovenskými voličmi? Kto sa tú hrá na silného národniara? Privatizér Danko, ktorému od mladosti padali zlaté holuby do úst zrejme nepozná zdravú hospodársku súťaž?! To že tu nie sú IC vlaky nie je chyba pána Jančuru a Regiojetu, ale vlády SR, ktorá tiež nevie, čo je pojem hospodárska súťaž. Robia sa tu nesystémové opatrnenia ako vlaky zadarmo a podobné nezmysly, ktoré deforumuú trh. Keby vláda SMER-SD dala občanom možnosť lepšie žiť a viac zarobiť - každý by si rád kúpil normálny lístok. Avšak ľudia nemajú peniaze a aby neplakali, že nemajú peniaze, tak im Fico radšej venoval sociáne balíčky vo forme bezplatného listka. A kto ma niečo zadarmo nemá sa sťažovať. Preto je potom jedno, či cestujete v špinavom vlaku! Je toto riešenie?
Preto je dobré ak je trh otvorený. Musí to byť však trh, kde každý má rovnaké podmienky - štány, či súkromný prepravca, slovák, cudzinec - ktokoľvek - na farbe nezáleži - treba proste zdravú hospodársku súťaž - lebo len to je dobré občana že cím viac je prepravcov tým má možnosť väčšieho výberu. Súťaž je súperenie medzi predávajúcimi, inak povedané konkurencia.Ak existuje dokonalá konkurencia - cena môže klesať, služby sa zlepšova - existuje tendencia stlačovať zisky firiem až na úroveň nákladov čo následne vedie aj k najefektívnejšiemu využívaniu zdrojov. Nnepriateľom ľudí nie je konkurencia - ale hĺúpi a skorumpovaní politici - akým ste aj vy, pán Danko. A keď tvrdíte, že “Neviem si predstaviť, že by bielo-modro-červené vlaky chodilil v Rakúsku. “ - tak to je signálom pre voličov, že Slovensku neveríte a nie ste národovec? ebo mnohí si vieme predstaviť Slovenský vlak v zahraničí - tam, kde nie je korupcia a kde sa licencie nerozdávajú za úplatky, tam, kde poznajú čo je pojem voľný trh, v krajine, kde politici rozumejú, že zdravé zvyšovanie konkurencieschopnosti umožńuje ludom kvalitnejšie a lacnejšie cestovať, tam, kde politici pracujú pre občana.
Volám sa Martin Daňo a volím zdravý rozum!
-----
GINN podporujú občania https://www.ginn.press/podpora
aj spoločnosť Regiojet / Student Agency
-----
Byť objektívny a používať svoj rozum je možné len vtedy, keď človek dospeje k pokore a keď sa zbaví detinských snov o vševedúcnosti a všemohúcnosti. Erich Fromm, nemecký filozof, sociológ, * 1900 – † 1980) bol
------
Videá, ktoré podporil RegioJet https://www.youtube.com/playlist?list...
------
Miesto: Hospodársky club, Bratislava
Osoby:
Ďalšie kľúčové slová: megalodon, gorila, nakrúcanie, politika, vláda, parlament, SMER-SD, demokracia, totalita, smrť, genocída, národ, Panasonic HX-A500, Panasonic HC-WX979, RegioJet, Student Agency, vlak, vlaky, konkurencia, ekonomicka, monopol, oligopol
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2016
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia