Novinár na výsluchu - nechceli mu dovoliť natáčať...

21.06.2015 22:15

https://i.ytimg.com/vi/sLf5dxb5cf0/maxresdefault.jpg

V I D E O .youtube.com/watch?v=sLf5dxb5cf0

Zverejnené: 7. 11. 2014

Dňa 6.11.2014 o 9h sa uskutočnil druhý pokus o výsluch novinára Martina Daňa vo veci nebezpečného prenasledovania exekútorov a napadnutie exekútorky Zummerovej. Deň predtým Daňo meškal na výsluch niekoľko minút a napriek jeho ospravedlneniu mu policajtka Lehocká udelila pokutu 200 EUR. Proti pokute podamé sťažnosť a trestné oznámenie za zneužívanie právomoci verejného činiteľa.
-------------------------
Súvisiace videá:
Prečo je novinár vyšetrovaný: https://www.youtube.com/watch?v=BOebG...
Video z 5.11.2014: https://www.youtube.com/watch?v=nFDh6...
Na výsluch sa prišlo pozrieť aj niekoľko aktívnych občanov. Udalosť je tuto:
-------------------------
Martin Daňo prišiel vypovedať - no nevypovedal, nakoľko mu policajtka odmietla umožniť vyhotovenie audiovizuálneho záznamu z jeho výsluchu.
Chcel si uplatniť svedočné a tu sa ukázalo, že vlastne policajtka nepozná zákon. Zdá sa teda, že policajtka Zuzana Lehocká perfektne ovláda všetko o čom zákon nestanovuje, ale čo je v zákone výslovne uvedené - to neovláda. Aj z jej minulolsti existujú informácie, že porušuje práva občanov pri styku s orgánmi polície a zastrašuje ich.
Policajtka ani jej šéf nevedia povedať, kedy naposledy a ako často takéto pokuty dávajú - je teda jasné že cieľom sankcie bolo zastrašiť novinára.
Na otázku osobnej zodpovednosti za nezákonnú pokutu tiež odmietajú odpovedať a mlčia.
-------------------------
Nie je to moc, ktorá korumpuje, ale strach. Strach zo straty moci korumpuje tých, ktorí vladnu a obava z trestu mocných korumpuje tých, ktorí sú im podriadeni.
Aung San Suu Kyi, prodemokratická aktivistka a politička,
nositeľka Nobelovu cenu za mier a Sacharovovu ceny za slobodu myslenia , +19.6.1945 Mjanmarsko
-------------------------
GINN podporujú občania https://www.ginn.pro/podpora
-------------------------
Účinkovali: Zuzana Lehocká (305206), Juraj Lukáč (305806), Martin Kurčik (299991), Boris Kábele (Ľudová strana naše slovensko), Rudolf Vaský, Martin Daňo,
Dotknute osoby: Exekútorka Mgr. Marcela Zummerová, Minister vnútra Robert Kaliňák, premiér Robert Fico, policajný riaditeľ Marian Vašš
Ďalšie kľúčové slová: megalodon, gorila, nakrúcanie, politika, vláda, parlament, SMER-SD, demokracia, totalita, smrť, genocída, národ, Panasonic HX-A500, Canon VIXIA/LEGRIA HF-G25
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2014
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia, 2013, 2014