Na nitrianskom letisku havaroval aeromobil, šoféra zachránil padák

08.05.2015 22:58

Dnes po 18.h neďaleko letiska v Nitre - Janíkovciach spadol aeromobil. Pilotoval ho jeho vynálezca Štefan Klein, ktorý stihol aktivovať padák a stlmil tým náraz z takmer 300 metrovej výšky

https://img.aktuality.sk/stories/NAJNOVSIE_FOTKY/havaria_aeromobilu5_2015_tasr.jpg

Padal z výšky 300 metrov

Na mieste zasahovali štyri hasičské vozidlá a desať hasičov, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky. Zabezpečili miesto pádu lietadla a vykonali protipožiarne opatrenia.

Pri nehode utrpel zranenie šofér, ktorý aeromobil pilotoval a má ním byť samotný vynálezca Štefan Klein. Uviedol to na svojom webe denník SME.

Podľa očitých svedkov vodič z výšky zhruba 300 metrov absolvoval kontrolovaný pád padákom bez výraznejších zranení. V súčasnosti je v rukách záchrannej zdravotnej služby. 

Spoločnosť AeroMobil predstavila aeromobil len nedávno na viacerých svetových výstavách, na ktorých vzbudila značný rozruch. Konštruktérom aeromobilu je Štefan Klein, ktorý na jeho vývoji pracuje vyše štvrťstoročie. Schopnosti lietajúceho auta testoval nad Nitrou takmer denne.