Marian Kotleba si vyberá média a "sedí na dvoch stoličkách"

09.03.2016 12:29
Novozvolený poslanec parlamentu Marian Kotleba (38) je už niekoľko rokov zároveň predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja.

Teraz oznámili, že svojho postu sa neplánuje vzdať napriek tomu, že v minulosti rád kritizoval svojho predchodcu Vladimíra Maňku, ktorý bol zároveň europoslancom.

„S najväčšou pravdepodobnosťou zostane predsedom BBSK aj po tom, ako sa dostal do parlamentu,“ povedal o Kotlebovi podpredseda ĽS Naše Slovensko Milan Uhrík. Ten zároveň riadi samotný krajský úrad. Ani on sa svojej funkcie neplánuje vzdať. Podľa neho budú agendu v parlamente a zároveň na župe stíhať. Sami Kotlebovci sa však na adresu predchádzajúceho župana Maňku nevyjadroval pozitívne, keď sedel aj na mieste europoslanca. „Nesúhlasím s tým, že KDH podporuje človeka, ktorý sedí na dvoch stoličkách – je europoslanec aj župan,“ povedal v minulosti novozvolený Kotlebov poslanec Ondrej Binder.

Smerák Maňka je zvedavý, či si Kotleba ponechá oba platy, ktoré mu prislúchajú. „Ja som v živote nebral druhý plat, lebo som chcel poukázať na to, že to nie je o peniazoch, ale o niečom, čo treba dať do poriadku. Viacero ľudí z úradu pritom bude sedieť na dvoch stoličkách,“ zareagoval Maňka.

Vyberá si médiá

www.cas.VIDEO sk/clanok/373888/kotleba-vodu-kaze-vino-pije-toto-je-skutocna-tvar-mariana-kotlebu/

 

Kotlebova strana včera organizovala tlačovku na krajskom úrade. Do miestnosti však zďaleka nepúšťali všetky médiá, ktoré mali o účasť záujem. Okrem redaktorov Nového Času zostali predo dvermi aj televízia JOJ, TA3, Denník N či SME. „Nezvykneme pozývať všetkých novinárov, tak ako nezvyknú pozývať všetky médiá nás. V budúcnosti budete pozvaní,“ povedal Uhrík.