Kontroverzné vyjadrenie Tímu DOMKA k vyhlaseniu Mons.Oroscha o odmietnutí vystúpenia Adely Banašovej na festivale Lumen.

04.05.2015 20:03

TRNAVA. Na žiadosť trnavského arcibiskupa Jána Oroscha nebude moderátorka Adela Banášová začiatkom júna hosťom gospelového festivalu Lumen v Trnave. Banášová mala prísť so svojou talkshow Trochu inak.

Arcibiskup Orosch
,,V našom tíme sme stále presvedčení, že pozvať Adelu na festival Lumen bolo správne rozhodnutie, ale v duchu poslušnosti voči arcibiskupovi plníme jeho žiadosť a rušíme jej zaradenie v programe. Čoskoro zverejníme aj bližšie informácie k možnosti vrátenia vstupného,” informovali organizátori festivalu.

Lumen organizuje Domka – združenie saleziánskej mládeže a Rehoľa saleziánov Dona Bosca v spolupráci s mestom Trnava. Na festival kresťanskej hudby prichádzajú vždy začiatkom júna do Trnavy tisícky mladých ľudí z celého Slovenska.

V tomto roku organizačný tím avizoval viaceré známe mená, okrem Adely Banášovej aj Máriu Čírovú či Simu Martausovú. Hlavnou hviezdou 23. ročníka festivalu bude Martin Smith so svojou kapelou.

Festival Lumen ponúka nielen kresťanskú hudbu rôznych žánrov, ale aj prednášky, diskusie a workshopy. Patrí k najväčším gospelovým festivalom v strednej Európe.

alianciazanedelu.sk/?p=5025