Kontroverzné vyjadrenie kard.Korca pre voľbu komunistu Fica

25.10.2015 01:16

 

Zdroj: 
TASR

"V porovnaní s inými kandidátmi, terajší premiér má určite politické skúsenosti, právnické vzdelanie, je známy v Európe, má všetky vlastnosti, ktoré som vymenoval. A má rád Slovensko, je hrdý na to, že sme Slováci a chce slovenský život rozvíjať ďalej," uviedol pre TASR Korec.

Fico v druhom kole volieb hlavy štátu, ktoré sa uskutoční v sobotu (29.3.), súperí s podnikateľom a filantropom Andrejom Kiskom.

Budúcim slovenským prezidentom by mal byť podľa Koreca vo všeobecnosti zrelý muž, vzdelaný človek, skúsený aj v politike. "Aby nebol nováčik, aby sa nesprával ako žiačik, ktorý sa vypytuje, čo a ako mám povedať, čo a ako mám spraviť," vysvetlil.

Hlava štátu musí mať podľa kardinála svoj úsudok aj odvahu tento úsudok vyjadrovať. "Prezident, ktorého Slovensko potrebuje a čaká, by mal byť skúsený v zahraničnej politike, známy v Európe, nie že sa budú ľudia, politici a novinári vypytovať, kto je to, odkiaľ prišiel. Mal by to byť človek, ktorého v Európe poznajú, vedia, že pracuje v politike roky a má kontakty nielen s európskymi, ale aj ostatnými svetovými štátnikmi, že ho poznajú a vážia si ho," dodal Korec.