Komunistické metódy EÚ! Budú deti majetkom štátu? Rakúsko: Kresťanskí učitelia kritizujú osnovy sexuálnej výchovy

29.05.2015 17:57

„Prvý krok k nútenému poštátneniu výchovy detí!“

Viac TU: Áno, ide o zničenie rodiny. Slovenský národ tento celoeurópsky marxistický puč môže zastaviť REFERENDOM
Viedeň, 27.5.2015 (KAP) 017 955 – Jasne proti uvedeniu výnosu rakúskeho ministerstva školstva o sexuálnej výchove do praxe sa vyslovil zväz „Kresťanskí učitelia Rakúska“ (CLÖ). Nový výnos, ktorý pred schválením nedali k dispozícii na diskusiu, masívne obmedzuje práva rodičov pri sexuálnej výchove ich detí a možno v ňom spoznať „ideologické predstavy o výchove“. Preto „ho v súčasnej forme nemožno prijať“, ako sa uvádza vo vyhlásení spolkového vedenia CLÖ. Zväz kresťanských učiteľov má v celom Rakúsku 23 000 členov.
EU
Nový výnos predstavuje „zbavenie svojprávnosti rodičov a vychovávateľov v oblasti uplatňovania ich súkromných práv“ a možno ho považovať za „prvý krok k nútenému poštátneniu výchovy detí“, ako sa uvádza vo vyhlásení zväzu kresťanských učiteľov.

„Ďalej sú tu pokusy postupne vymazávať obraz klasickej rodiny a realizovať úmysly ideológie gender mainstreaming, ktorej prívrženci chcú odstrániť biologické pohlavie, ako aj prirodzené úlohy pohlaví. Problematické je aj cielené sprostredkovanie ničenia pocitu hanblivosti. Následkom je nespútanosť vo všetkých ostatných oblastiach, brutalita a ignorovanie osobnosti blížneho človeka“, cituje CLÖ Sigmunda Freuda.

Ministerka školstva Gabriele Heinisch-Hoseková (SPÖ) minulý týždeň novinárom oznámila, že prispôsobenie základného výnosu o sexuálnej výchove z r. 1990 nebude realizovať vo forme prezentovanej v apríli, ale teraz chce iba „jednotlivé formulácie máličko prispôsobiť“.

Návrh sa stretol s veľkou kritikou aj zo strany cirkevného Inštitútu pre manželstvo a rodinu, katolíckeho Združenia rodín, ako aj ministerky pre rodinu Sophie Karmasinovej (ÖVP), ktorá kritizovala „prevalcovanie“ rodičov v návrhu. Rada expertov podľa Heinisch-Hosekovej 1. júna ešte raz zasadne – v poslednej verzii sa vraj rodičia spomínajú „ešte o trochu viac“ a pojem „hodnoty“ sa má ešte „zhustiť“. –zg-