Kaliňák dáva desiatky miliónov advokátovi Gemešovi obchodujúcemu so schránkovými firmami!

19.10.2015 19:22
 

Dátum: 18.10.2015, o 12:45h, Autor: Lenka Dale

Banková slepota: Cez účet zaniknutej schránkovej firmy stále tečú milióny! (aj z daní občanov). Aký je slovenský boj proti praniu špinavých peňazí v praxi?

Kto disponuje s peniazmi schránkových firiem? Vieme!

 

Matúš Gémeš AKMG / Ministerstvo vnútra - zmluva za 40 milińov EUR.
 

Poznáte to - schránková firma kúpila pohľadávku Vodohospodárskej výstavby a dostane od štátu 10 miliónov. Schránková firma sa dohodla na mimosúdnom vyrovnaní s Telekomom (bývalé Slovenské Telekomunikácie) a dostane 30 miliónov eur. Nemocnicu v Topoľčanoch získala do prenájmu na 15 rokov za smiešnu sumu firma fitness trénera, ktorá patrí schránkovej firme…

Všetky príklady sú skutočnosťou. A všetky spája fakt, že peniaze získavajú schránkové firmy. Firmy, ktoré sa vyhnú daňovej povinnosti a nikto ani nevie, kto peniaze a ekonomický vplyv s nimi naozaj dostal.

Lenže stop! Zistili sme meno človeka, ktorý prípady vyššie - a je to len omrvinka zo získaného schránkového kolotoča - spája. Je to podnikateľ Dušan Miškolci z Trenčína. Dušan Miškolci je muž, ktorý disponuje s účtami schránkových firiem na Slovensku! Na tieto účty sa prevádzajú peniaze zo zahraničných účtov schránok a vzápätí sa preposielajú ďalej…

 

Národná kriminálna agentúra prešetruje podozrivé bankové operácie, Disponent Dušan Miškoci, ALLMOND LLC

 

Schránkové firmy Allmond LLC - z amerického štátu Kentucky či ďalšia americká schránková firma Miracom LLC - majú účty aj na Slovensku. Dušan Miškolci je ten, kto disponuje s ich účtami. “To idem okamžite riešiť s bankou,” reagoval Dušan Miškolci, keď sme sa ho na jeho podnikanie pýtali… A my sa nečudujeme, že nereagoval k veci… Že svoje podnikanie nevysvetlil - ono totiž cez tieto účty pretekajú peniaze aj ďalších známych schránkových firiem, napríklad Candelar Limited, Tradeform Finance Limited, Labastrex Services limited…

“Nič vám nepoviem!” uviedol Dušan Miškolci.

R. Kaliňák - bojovník proti schránkam - dáva 40 miliónov EUR advokátovi, ktorý berie peniaze od schránkových firiem!

21.1.2015 odoslaná suma 200 000 eur na účet spoločnosti Equity Holding a.s., disponent na účte Mgr. Matúš Gémeš.

 

Schránkové firmy a pranie peňazí. Už aj neexistujúce firmy si medzi sebou posielajú peniaze - občas aj darujú

 

Výpis z účtu schránkovej firmy ALLMOND LLC - disponent Dušan Miškolci (zdroj NAKA - PZ SR)


Matúš Gémeš - prominentný advokát, alebo "čistič"?

Matúš Gémeš je advokát z Banskej Bystrice (advokátska kanceláriaAKMG), ktorému sa mimoriadne dobre darí počas tohto volebného obdobia. Kým predtým nebol pri štátnych zákazkách úspešný, v tomto volebnom období má od štátu zmluvy za 44.861.111 EUR (štyridsaťštyri miliónov EUR). Údaje nájdete v Datanest Aliancie Fair Play.

 

Matúšovi Gémešovi sa darí hlavne za vlády SMER-SD - od Kalináka dostal zmluvu na 40 miliónov EUR! Pracoval aj pre Letisko Bratislava, Košický samosprávny kraj a iné

 

40 000 000 eur je suma, ktorú mu odklepol v rámcovej zmluve za poskytnutie právnych služieb počas 4 rokov rezort Róberta Kaliňáka.

Advokát Gémeš je zároveň disponentom účtu firmy, ktorá je platená z účtu schránkovej firmy. Nehovoriac o tom, že od ďalšej schránkovej firmy prijala jeho AK ďalších 200 000 eur.

“Nič vám nepoviem, napíšte čo chcete, je mi to jedno,” uviedol advokát Gémeš na otázku či môže vysvetliť jeho vzťah ku schránkovým firmám a prečo od nich berie peniaze. Pripomenuli sme mu, že pracuje pre Ministerstvo vnútra a to bojuje proti praniu špinavých peňazí cez schránkové firmy… Ostal chvíľu ticho, ale na záver skonštatoval: “Nič nepoviem.” Rezort ministra Kaliňáka, ktorý bojuje proti schránkam, teda uzatvoril zmluvu na právne služby za 40 000 000 eur s človekom, ktorý vykonáva aktivity v prospech schránkových firiem a nevie to ani vysvetliť! Reakciu ministra Kaliňáka očakávame v pondelok.

Kaliňák a jeho spôsoby hodné boľševika: '“Pochybujem že ste novinárka, klamete!”

Ministra vnútra Roberta Kaliňáka sme totiž kontaktovali včera (v sobotu ráno) telefonicky, ide o vážny problém súvisiaci so zločinom.

Lenže - minister nereagoval ako minister. “Pošlite otázky, komunikačné oddelenie MV a oni vám odpovedia” Teda najskôr v pondelok. A minister sa nepýta, nemá záujem o problém, on útočí: “Pani Dale, vy ste v živote nenapísali pravdu. Všetko si vymýšľate. Viete akú máte povesť? Klamali ste v mojom prípade. Pochybujem, či vy ste vôbec novinárka. Článok na webe nie je novinár...” Ach jaj, komunistická mentalita ministra Kaliňáka…. Otázky povesti novinárov, ministra, ani premiéra nás nezaujímajú. Ani jeho veľmi trápny pokus o zhadzovanie kompetencie autorky tohto článku. Typická boľševická metóda nehodná 21. storočia a verejného funkcionára. Na rozdiel od politikov pracujeme s faktami. Zaujíma nás advokát Gemeš a 40 miliónov odklepnutých Kaliňákovým rezortom. Zaujíma nás, prečo minister bojujúci proti schránkam pri telefonáte nereaguje so záujmom o vec, ale nezmyselne útočí… Uuuups, minister Kaliňák je nervózny...

Telefonát: Robert Kaliňák (SMER-SD) a Lenka Dale (GINN) zo 17.10.2015

 

Banková slepota: Schránková firma zrušená, ale cez účet aktívne obchoduje...

 

Bankové transakcie medzi schránkovými firmami preveruje NAKA / tu je yoynam niektorých z nich. ALLMOND LLC, Longstand LLD, Matúš Gemeš, Dušan Miškolci

 

Výpis z účtu schránkovej firmy ALLMOND LLC - disponent Dušan Miškolci (zdroj: NAKA - PZ SR)

  • 15.4.2015 bola prijatá bezhotovostná platba z podnikateľského účtu Longstand Invest LLC v sume 500 000 eur, pričom v popise platby je uvedené zmluva.
  • 16.4.2015 bola odoslaná suma 500 000 eur na účet na slovenský účet MIRACOM LLC, Vermont, USA - disponent Dušan Miškolci

Tak toto je poriadny problém! Nielen v systéme, ktorý sa ukazuje a síce, že jedna schránková firma posiela peniaze druhej schránkovej firme a tá následne ďalšej, pričom disponentom je rovnaká osoba - Dušan Miškolci. Problém je, že podľa našich zistení spoločnosť MIRACOM neexistuje! Ale Dušan Miškolci jej veselo posiela peniaze… Nielen túto jednu platbu, oveľa viac...

“Nič nepoviem, vybavím si to s bankou,” reagoval zasa Dušan Miškolci. Ale to nestačí… Ako je možné, že peniaze prichádzajú na podnikateľský účet spoločnosti, ktorá neexistuje? A odchádzajú ďalej… Uuuups.

Ako banky kontrolujú firmy, ktoré u nich majú účty?

“Banka pri overovaní údajov a podkladov od klientov postupuje podľa interných pravidiel a verejne dostupných databáz. Platí, že klient by mal informovať banku pri zmenách,” uviedla hovorkyňa ČSOB Zuzana Eliášová a v tomto duchu sa niesli aj odpovede ďalších bánk.

Slovenská banková asociácia uviedla, že na túto otázku nevie reagovať.

Národná banka Slovenska má na starosti dohľad nad finančným trhom. Ako hodnotí, že evidentne banky nezvládajú kontrolu existencie firiem a účtov?

“Dohľad NBS je podľa zákona o dohľade neverejný a preto NBS nemôže poskytovať informácie o výsledkoch dohľadu.” - uviedla hovorkyňa NBS Martina Solčányiová.

Boj proti praniu špinavých peňazí má teda evidentne vážnu dieru.

Dušan Miškolci z Trenčína mal zatiaľ šťastie. Bez záujmu bánk či zásahu polície tu robí biznis medzi schránkovými firmami, ešte aj neexistujúcimi… Lenže teraz má problém. Vyrobili sme mu ho. Zverejnili sme, čo malo ostať utajené. A sledujeme reakcie kompetentných. Boj proti schránkovým firmám je predsa prioritou politikov - na riešenie tlačí aj EÚ. Minister Kaliňák bude musieť prestať s podivuhodne nervóznymi reakciami a nanič útokmi, ale zaujať postoj. Schránky - to sú živí ľudia za nimi... Častokrát sa cez ne skorumpovane zo štátnych peňazí spätne financuje politika… Odhalili sme totožnosť disponenta účtov Dušana Miškolciho a jeho praktiky. Odhalili sme postoj ministra vnútra SR R. Kaliňáka a dieru v bankovom systéme. Pranie špinavých peňazí je zločin. Pokračujeme ďalšími podrobnosťami na budúci týždeň!


Dátum: 18.10.2015, o 12:45h, Autor: Lenka Dale


Súvisiace informácie

Reakcia Matúša Gemeša na žiadosť o vyjadrenie k bankovým transakciám:

 

Matúš Gémeš, AKMG, špinavé peniaze, reakcia