Ján Počiatek a Martin Kóňa, verejný sľub, trolejbusy a J&T

23.06.2015 23:13

https://i.ytimg.com/vi/NRZs8zWw7rc/hqdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=vgHICZ0iLfo

Dňa 8.4.2014 sa v Dopravnom podniku mesta Bratislavy uskutočnila prezentácia nových trolejbusov. Zúčastili sa jej minister dopravy Ján Počiatek (alias PoPo), riaditeľ DPB, primátor mesta MIlan Ftáčnik a ďalší. Trolejbusy dopravný podnik vysúťažil minulý rok na druhý pokus. Prvú súťaž so sumou odhadovanou na 70 miliónov eur po výhradách Európskej komisie zrušil Úrad pre verejné obstarávanie ako diskriminačnú. Problémom bolo, že v súťaži zvýhodnili firmu Škoda s karosériou SOR s pätoro dverami na kĺbových trolejbusoch. Firmu SOR vlastní skupina J&T, pre ktorú v minulosti pracoval šéf dopravného podniku. Od primátora dostal za to žltú kartu. Konzorcium Škoda/SOR napokon uspelo aj v opakovanej súťaži s cenou 41 miliónov eur. Zástupca Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek v utorok povedal, že opakovanie tendra ukázalo funkčnosť kontroly Únie. Väčšinu ceny zaplatia z eurofondov.
Celý text: https://bratislava.sme.sk/c/7164044/po...
------------------------------
Prezentáciu navštívl aj Martin Daňo / zakladateľ GINN, aby sa ministra Jána Počiatka opýtal, kedy splní svoj verejný sľub, ktorý dal 4.3.2013 v denníku Plus1Deň, že podstúpi transparentný drogový test. O pár dní neskôr ho na to vyzval Martin Daňo, na ktorého Popo v zápätí podal trestné oznámenie - vraj za ohováranie. Vecou sa zaobrá na výnimku a priamy príkaz prezidenta PZ Tibora Gašpara Národná kriminálna agentúra (NAKA). V celej veci je však mnoho záhadných okolností - vyšetrovateľka Monika Hodálová, prokurátor Pavol Juhás a pracovníčka kancelárie ministra Ladislava Cengelová sú spolužiaci.
Chronológia prípadu drogovej aféry Jána Počiatka: https://www.ginn.pro/a/pociatek-chrono...
------------------------------
Martinovi Daňovi a GINNu sa dlhodobo vyhýba aj PoPov hovorca Martin Kóňa. Nielenže neodpovedá na otázky týkajúce sa ministra, alebo odmieta nám poskytnúť aj iné informácie z rezortu dopravy, čo považujeme v slušnej spoločnosti za neprípustné.
------------------------------
Politik je človek, ktorý sľúbi, že postaví most i tam, kde nie je ani rieka. Nikita Sergejevič Chruščov , ruský politik, * 1894 -- †1971
------------------------------
Produkcia: Martin Daňo, GINN
Séria: Gorila, Megalodon, 2013, 2014, Slovensko, Slovakia