Fico má údajne na účtoch v Belize viac ako 674 miliónov dolárov

04.09.2015 00:03
www.youtube.com/watch?v=sCTjooP4URU
Zverejnené: 14. 8. 2015

Predseda vlády Robert Fico vraj môže byť multimilionár.

Šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič pred niekoľkými týždňami v poštovej schránke našiel informáciu od anonyma, podľa ktorej si Fico s manželkou ešte v roku 2008 založili schránkovú firmu v Belize.

Firma si vraj v deň vzniku založila dva bankové účty v Belize Bank International, na ktorých podľa Matoviča bolo k 21. júlu približne 674 miliónov dolárov.

Matovič vraj zároveň dostal asi 30 strán oskenovaných faktúr, blokov a zmlúv, ktoré majú ukazovať, ako sa cez manipulácie vo verejnom obstarávaní vyvážajú peniaze zo Slovenska na tento účet.

„Išlo o verejné obstarávania v sume niekoľko desiatok miliónov eur a je to otázka posledných dvoch rokov,“ vyhlásil líder OľaNO na dnešnej tlačovej besede.

Sám považuje informácie, ktoré dostal, za hodnoverné. Chce si ich však ešte overiť a až potom sa obrátiť na orgány činné v trestnom konaní.

„V priebehu mesiaca alebo dvoch s tým vyjdem von,“ dodal Matovič. Informácie, ktorými disponuje, prirovnal k atómovej bombe.

Šéf Obyčajných ľudí priznal, že informáciu zverejnil preto, aby sa Robert Fico cítil tak ako on a zamestnanci ich rodinnej firmy, o ktorú sa zaujíma polícia tiež na základe anonymného udania.

„Opýtam sa Roberta Fica, ako sa cíti, keď je zrazu v obehu anonymné udanie, ktoré jeho obvinňuje z toho, že má v Belize uložené peniaze, ktoré smrteľník nezarobí ani za 5-tisíc rokov? Tak, ako sa cítite vy, sa teraz cítim ja a ľudia v rodinnej firme,“ poznamenal Matovič.

Všetko sa podľa poslanca deje len preto, lebo mocní v štáte sa cítia byť ohrození po tom, ako sa OĽaNO pred voľbami spojilo s hnutím NOVA Daniela Lipšica. "Preto Fico využil svoju absolútnu moc a poslal k nám do firmy svojich ľudí," myslí si Matovič.

"Páni, ak chcete, tu som. Prídite si pre môj komp, prídite k nám domov a všetko mi prehľadajte. Nemám čo skrývať, mám čisté svedomie, nie som samovrah. Prosím len o jediné - neubližujte ľuďom v regionPRESSe, oni za to, že som sa rozhodol ísť do politiky, nemôžu," vraví Matovič.https://i.ytimg.com/vi/uf-iJxDOmko/maxresdefault.jpg

www.youtube.com/watch?v=uf-iJxDOmko

Zverejnené: 14. 8. 2015

Predseda vlády priviedol pred novinárov svoju manželku, aby spolu odmietli informácie Igora Matoviča, že majú spoločne účet na Belize s peniazmi uliatými z verejných obstarávaní. Svetlana Ficová nepovedala nič.