Extrémisti našli v Kotlebovi judáša, tvrdí odborník na extrémizmus

19.04.2016 21:23
Marián Kotleba
Marián Kotleba
Zdroj: David Ištok/Aktuality.sk
 
Najtvrdšie jadro extrémistov na Slovensku Marian Kotleba sklamal, tvrdí Radovan Bránik. Ich cieľom je mať vlastné gardy a druhý ukrajinský Majdan.

Pracoval pri záchranných akciách na miestach, kam prichádzali Kotlebovi ľudia. Všimol si ich v zelených mikinách. „Čakali na rôzne katastrofy, takmer vždy ich prišlo 15 až 20 a zadarmo ako dobrovoľníci dreli,“ hovorí Radovan Bránik v rozhovore pre týždenník Život.

Tvrdí, že už vtedy pochopil, že je to ich politická stratégia. „Oddreli si to a urobili si účinnú kampaň, akú som už dávno nevidel. Oni si takto sedem rokov nepretržite budovali vzťah s ľuďmi,“ vysvetľuje.

 

 

Dodnes sa s nimi stretáva a píše si s nimi. Kotleba pre neho prestal byť zaujímavý ako možné riziko pre systém vo chvíli, keď sa dostal do parlamentu. „Kotleba je už len taký trochu živší Matovič,“ hovorí.

Podľa Bránika sa to najtvrdšie jadro extrémistov od Kotlebu dištancuje. „Najextrémnejšia časť totiž vníma parlamentné voľby ako židovský vynález na ovládanie sveta,“ dopĺňa.

Odborník na extrémizmus je presvedčený, že len vyčkávajú, ako sa Kotleba v rámci parlamentu zdiskredituje. Čakajú na situáciu, keď obyvatelia budú mať tendenciu postaviť sa proti súčasnej vláde. „A vtedy chcú udrieť. Ide im o pokus vyvolať takú destabilizáciu spoločnosti, aby sa časť verejnosti postavila proti establishmentu,“ uvádza Bránik.

www.aktuality.sk/clanok/331243/extremisti-nasli-v-kotlebovi-judasa-tvrdi-odbornik-na-extremizmus/