Džihádista zabijal na pláži v Tunisku

28.06.2015 00:54
Toto je on! Usmieval sa, rozprával sa s turistami a potom rozpútal na pláži krvavé peklo! 23-ročný študent Seifeddine Rezgui, ktorý zaútočil na pláž hotela Imperial Marhaba.Autor: TASR
včera, 15:56 | Vyzeral ako ďalší turista! Tak opisujú preživší útoku teroristu Seifeddina Rezguiho.

Dvadsaťtriročný študent nedokončil univerzitu a podľa portálu DailyMail sa nechal naverbovať islamským štátom. V piatok popoludní Seifeddine prišiel loďou na pláž plnú turistov a s guľometom v ruke rozpútal krvavé peklo.

Vyzeral ako jeden z mnohých, ktorí si prišli na pláž užívať krásny deň. "Bol oblečený, akoby išiel plávať, mal slnečník a v ňom schovanú zbraň," opísal udalosti Rafík Chelly z tamojšieho Štátneho úradu pre bezpečnosť miestnej stanici FM.

 

Útočníci spustili paľbu na nič netušiacich turistov na pláži. Útočníci spustili paľbu na nič netušiacich turistov na pláži.Autor: Reuters
Dnes poznáme tvár vraha, ktorý chladnokrvne zabil 39 turistov. Jeho fotografiu zverejnil ISIS na svojej sociálnej sieti. Muž v bielom tričku, mal po bokoch zbrane. Pod fotkou boło napísané Abu Yahya Qayrawan, čo by mohlo byť jeho džihádistické meno. V skutočnosti sa volá Seifeddine Rezgui.

Počas chôdze medzi turistami, keď si vyberal svoju obeť sa rozprával s dovolenkármi a smial sa, akoby bol jedným z nich. "Potom vytiahol kalašnikov a začalo sa peklo," povedal pre stanicu FM jeden zo zamestnancov hotela.
Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama
 
 

"Myslela som si, že ide o ohňostroj, potom som videla, ako ľudia utekajú. Uvedomila som si, že je to streľba. Čašníci a ochranka začali kričať "utekajte, utekajte," opísala priebeh masakru írskemu rozhlasu Írka Elizabeth O'Brienová, ktorá bola v susednom hoteli so svojimi synmi.

 

Atentátnici začali strieľať na pláži. Atentátnici začali strieľať na pláži.Autor: Twitter


Terorista z pláže vstúpil do hotela Riu Imperial Marhaba a stále pokračoval v krvavom besnení. Na pláži po útoku vznikol chaos. Ľudia utekali, preskakujúc mŕtve skrvavené telá. "Míňala som mŕtve telá. Hotelový bazén bol plný krvi," povedala Sarah Wilson, rodáčka z Británie, pre DailyMail.

www.cas.sk/clanok/321801/toto-je-on-usmieval-sa-rozpraval-sa-s-turistami-a-potom-rozputal-na-plazi-krvave-peklo.html?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-cas_short&utm_content=clanok2&utm_campaign=HP-new2#