Detský lekár prijal úplatok, žiada dohodu o vine a treste

21.04.2015 09:21
Policajti Národnej kriminálnej agentúry prichytili detského urológa Vladimíra P. v polovici decembra priamo pri preberaní úplatku.
lekár, úplatok, peniaze Lekár Vladimír P. mal za súhlas s poskytnutím zdravotnej starostlivosti v inom členskom štáte Európskej únie vziať úplatok vo výške 500 eur a fľašu alkoholu. Foto: ilustračné, Thinkstock
BRATISLAVA 20. apríla (WEBNOVINY) – Dohodu o vine a treste uzatvoril s prokurátorom aj ďalší lekár prichytený pri preberaní úplatku. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, prokurátor uzatvoril dohodu s obvineným detským urológom Vladimírom P.

"K podrobnostiam dohody, ktoré budú predmetom schvaľovania dohody o vine a treste na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, sa v súčasnosti nebudeme vyjadrovať," zdôraznila hovorkyňa. Prokurátor návrh dohody už podal na súd. Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková potvrdila, že vec je pridelená pezinskému sudcovi, ktorý vytýči pojednávanie.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry v polovici decembra prichytili Vladimíra P. priamo pri preberaní úplatku. Ako vtedy informovala polícia, úplatok zobral za súhlas s poskytnutím zdravotnej starostlivosti v inom členskom štáte Európskej únie. Údajne dostal 500 eur a fľašu alkoholu. Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava hneď vtedy bývalému prednostovi kliniky pediatrickej urológie prerušila výkon práce.

Už v utorok sa bude na pezinskom súde rozhodovať o dohode o vine a treste v prípade iného lekára – kardiológa Viliama Fischera Ten dohodu s prokurátorom uzavrel 1. apríla. Polícia kardiológa Fischera obvinila z korupcie na začiatku februára.

V súvislosti s poskytnutím zdravotnej starostlivosti prijal podľa polície úplatok tritisíc eur. Trestné oznámenie podala rodina pacientky, ktorú lekár operoval. Po smrti pacientky údajne rodina pýtala peniaze späť. Rodinu polícia obvinila z trestného činu podplácania.
www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/944491-detsky-lekar-prijal-uplatok-ziada-dohodu-o-vine-a-treste/