Agent Vladimír Putin bil svoju manželku! Bol sukničkár! Píše nemecká tlač

19.10.2015 12:18

 

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Zdroj: SITA, wikipedia.com
 
Druhý najmocnejší človek sveta, Vladimír Putin, zahýbal svojej manželke a bil ju. Aspoň to tvrdia vo svojich spisoch východonemecké spravodajské služby BND.

Bývalý ruský prezident Vladimír Putin pracoval v rokoch 1985 - 1990 v Drážďanoch pre KGB. Usilovne študoval nemecký jazyk, rád popíjal Radeberger v bare "Am Thor" (Na Bráne) a bol členom rybárskeho klubu. Vášeň pre rybárčinu mu ostala doteraz. Informácie o Putinovi, šéfovi KGB v Drážďanoch, zbierala tlmočníčka jeho manželky, ktorá však bola nastrčený tajný agent. Navštevovala ju v byte na na treťom poschodí na 101 Raderbergerstrasse .

Dokumenty odhalil expert na tajnú službu niekdajšieho Východného Nemecka (BND) Erich Schmidt-Eenboom. Agentka, nasadená na Putina, bola istá Lena Sch., ktorá pochádzala z nemeckej rodiny a časom sa stala dôverníčkou Putinovej manželky Ľudmily (v súčasnosti má 53 rokov). Ako uvádza nemecký denník Berliner Zeitung, v dokumentoch sú informácie o domácom násilí, ktoré páchal na svojej žene. V spisoch sa tiež spomínajú jeho sexuálne avantúry a aj informácia, že po jeho odchode v roku 1990 zanechal na území Východného Nemecka nemanželské dieťa!

Regrútoval špiónov

Putinova kariéra v KGB pritom nie je neznáma. Známe sú informácie, podľa ktorých pol roka regrútoval v druhej polovici 80. rokov minulého storočia ľudí, aby na Západe robili špionáž. Jeho miesto bolo v šedej vile na Angelikastrasse 4. Vo východonemeckom prístavnom meste Drážďany. Orientoval sa pritom na východných Nemcov, z ktorých mnohí mali objektívny dôvod cestovať na Západ. Boli to novinári, profesori, vedci a pod. Ním naregrútovaní špióni sa mali kontaktovať s profesionálnymi členmi tajnej služby. Podľa niektorých odborníkov na tajné služby bola Putinova úloha získať západné technológie a odhaľovať tajné veci týkajúce sa NATO. Dokonca sa objavili aj správy, že sa snažil získať prostriedky na školenia v „bezdrôtovej komunikácii“. Aký bol zmysel tohto školenia, ostalo záhadou. V časoch socializmu sa vlastenecky naladený Putin vyjadril k sovietskym exilovým spisovateľom: „Nečítam knihy ľudí, ktorí zradili svoju vlasť.“ Putin to v jednotkách KGB dotiahol na hodnosť podplukovníka.

Najsilnejší muž Ruska pritom na roky pôsobenia v NDR: „Naše deti chodili do nemeckej škôlky,“ zaspomínal si pred pár rokmi. Vyjadril sa aj k téme pádu Berlínskeho múru: „V modernom svete je nemožné zadržiavať ľud, navyše bolo rozdelenie Nemecka neprirodzené a od začiatku neperspektívne. Vtedajší socialistický systém nebol konkurencieschopný so slobodou na Západe." Traduje sa aj udalosť, keď mal po páde Berlínskeho múru zaútočiť na budovu KGB v Drážďanoch rozhnevaný dav. Agent Putin sa mal postaviť pred nahnevaných ľudí s pištoľou v ruke a rázne sa im prihovoril. Jeho tón hlasu a štýl, akým svoje myšlienky oznamoval, zapôsobili.

Kariéra v tajnej službe

 

 
Vladimir putin kgb uniforma wikipedia 2 fotky v galérii
Vladimír Putin v uniforme KGB
Zdroj: SITA, wikipedia.com
 
 

 

Putin sa ako jedináčik narodil v Leningrade, teraz Petrohrad, do rodiny branca sovietskeho námorníctva a továrenskej robotníčky v roku 1952, krátko pred smrťou Stalina. V roku 1970 nastúpil na právne oddelenie Lenigradskej štátnej univerzity. Bývalý pracovník školy neskôr prezradil, že toto oddelenie bolo cvičiskom pre KGB a políciu.  Putin neskôr priznal, že ho KGB oslovila na spoluprácu ešte predtým, ako absolvoval školu: „Viete, ja som to dokonca chcel (o naregrútovaní do KGB). Bol som vysoko motivovaný. Myslel som, že tam pre spoločnosť využijem svoje schopnosti najlepšie.“ Po niekoľkých rokoch, čo špehoval cudzincov v Leningrade, ho na začiatku 80. rokov prevelili do Moskvy a neskôr bol pridelený k jednotkám v bývalej Nemeckej demokratickej republike (NDR). Vo veku 33 rokov nastúpil do Drážďan. NDR bola pritom pre Moskvu nesmierne dôležitá krajina. Preto v nej pôsobilo asi 380 000 sovietskych vojakov. Boli tam umiestnené aj rakety stredného doletu.

Kamarát z KGB

V KGB pôsobil okrem iných aj námestník predsedu vlády Ruska Sergej Borisovič Ivanov. V kádrovom oddelení KGB v Leningrade spolupracoval s Putinom. Keď sa Putin stal prezidentom Ruska (2001), z Ivanova urobil ministra obrany. V tejto funkcii bol do roku 2007. Od februára 2007 bol druhým podpredsedom ruskej vlády a od mája 2008 pôsobí ako námestník predsedu vlády. Bol poradcom prezidentov Borisa Jeľcina a Putina pre otázky národnej bezpečnosti.